RX580 ve R5 1600 sıcaklık sorunu

Jake Peralta

Kilopat
Arkadaşlar CS:GO'da düşük ayarlar 1080P'de işlemcim 79 ekran kartımda 79 dereceleri görüyor. Sadece CS:GO değil. GTA V Valorant gibi oyunlarda da aynı. Kasaya elimi koyduğumda elim yanıyor neredeyse. Sistemi 3 günde bir güzelce her yerini temizliyorum. Termal macun 1 haftalık. Kasamın hava akışı biraz kötü. Havalar sıcak. Bu sıcaklık değerleri normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle kasanızın hava akışı oldukça kötü gözüküyor. Yan tarafı açık bir şekilde kullanırsanız sıcaklık değerleri biraz düşecektir. İşlemci için soğutucu alarak sıcaklığını düşürebilirsin. Ekran kartı için ise undervolt ve fan ayarı yaparak sıcaklığını düşürebilirsiniz.

Öncelikle kasanızın hava akışı oldukça kötü gözüküyor. Yan tarafı açık bir şekilde kullanırsanız sıcaklık değerleri biraz düşecektir. İşlemci için soğutucu alarak sıcaklığını düşürebilirsin. Ekran kartı için ise undervolt ve fan ayarı yaparak sıcaklığını düşürebilirsiniz.
nvidia ekran kartlarına undervolt nasıl yapılıyor ?

nvidia ekran kartlarına undervolt nasıl yapılıyor ?
Konu başlığında RX 580 olduğu için undervolt işlemini tavsiye ettim. Nvidia kartlar hakkında bir bilgim yok fakat MSI Afterburner programından olabilir diye düşünüyorum. Fakat Nvidia kartlar zaten düşük güç tüketimine sahiptir. Neden Nvidia kart için sordunuz undervolt işlemini?

Konu başlığında RX 580 olduğu için undervolt işlemini tavsiye ettim. NVIDIA kartlar hakkında bir bilgim yok fakat MSI Afterburner programından olabilir diye düşünüyorum. Fakat NVIDIA kartlar zaten düşük güç tüketimine sahiptir. Neden NVIDIA kart için sordunuz undervolt işlemini?

TUF GTX 1660 Ti için sordum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı