RX590 CF OC vs Vega 64

Makaleler
24
Arkadaşlar sistemimi Vega 64 ile yükseltmeyi düşünüyordum, fakat arkadaşımın Sapphire RX580 Nitro Plus kartında bir deneme yaptık bugün. Kartın çift BIOS özelliğine güvenerek RX590 VBIOS'u attık ve frekans hızını yaklaşık 70MHz düşürdük ve yaptığımız testlerde bir sorun yaşamadık. RX580'e göre yaklaşık %12 performans artışı gözlemledik lakin kuzenimin RX590 Nitro Plus kartından biraz daha sesli ve sıcak çalışıyordu 14nm olmasından ötürü. Benim de aklıma bu yöntem takıldı. Sizce hangi sistem en verimli olur?
1.Sistem
  • AMD Ryzen 7 1700
  • ASRock B450m Pro4 Anakart
  • 8GB 3000MHz DDR4 RAM
  • 2xAsus Radeon RX480 Strix Top 8GB (RX590 Modlu)
  • 250GB NVMe SSD
  • Sharkoon Pure Steel RGB Kasa
  • Corsair CX750M PSU
2.Sistem
  • Intel Xeon E5 2670 v2 (10C/20T)
  • X79 Anakart
  • 24GB 1333MHz ECC REG SEC RAM
  • Gigabyte Vega 64 8G Blower
  • 250GB NVMe SSD
  • Sharkoon Pure Steel ARGB Kasa
  • Corsair CX750M PSU

İlk sistemi stabil çalıştırmaya harcayacağınız zaman zevk almaya çalışacağınız zamandan daha uzun süreceğinden ilk sisteme bulaşmamanızı öneririm. Siz en iyisi sistem bileşenlerinizi ve bütçenizi belirtin.

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. 590 modunu bir saat önce Asus Strix RX480'de denedim, çalışıyor. Burada önemli olan nokta kartın soğutmasının sağlam olması (Dual, Pulse, Armor gibi kartlara tavsiye etmiyorum) ve bellek markasına göre VBIOS seçilmesi. Çift BIOS özelliğinin olması iyi olur yeni başlayacak arkadaşlar için. Termal macun yenilemesi ve VBIOS atımı kart başına 2 saatimi alır, ki bundan zevk de alıyorum. Kullanacağım programlar, ki çoğu mühendislik yazılımı, CF destekliyor ve RTX2080'den çok az daha üstün bir performans sergiliyor. Bu noktada Vega 64 seçeneğini eledim ve RX590 metodunda karar kıldım. Bu kararı almamdaki neden Vega 64'lerin çoğunun ısınma sorunlu olmasıydı ve RX590'lı yola göre 300TL civarı daha pahalı olacaktı. O parayı da diğer bileşenlere yatırmak benim için daha mantıklı gözüktü.

Sorun olmuyorsa iyi o zaman.

RAM takviyesi unutmayın o sisteme.
Şu anda dünya genelinde RAM fiyatları biraz yükseldi, düşer düşmez yapacağım. Bu anakartı da sürekli öneriyordum, şimdi kendim de kullanacağım. Bu sisteme yönelik 150TL'ye kadar ikinci el soğutma öneriniz var mı? Bir de elimde geçen ay Mediamarkt'tan 180TL'ye aldığım Rampage 120mm sıvı soğutma var, onu taksam mı acaba? OC çok az yapacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı