RX590 Ryzen 5 2600 sistem donuyor

Unpextive

Femtopat
Daha fazla  
Sorunum şu; 1.5 2 senedir masaüstü PC kullanıyorum ve başlarda olmayan şey bu sıra nadiren olmaya başlıyor ve kesiliyor daha sonra tekrar olmaya başlıyor kapanıp açıldıktan sonra WattMan ayarları sıfırlandı diyor.
Sistemim RX590 Nitro+ Sapphire Ryzen 5 2600 B450-M Ripjaws RAM'ler kullanıyorum 2x8 dualchannel.
Performans değerlerim şu şekilde boşta bu değerleri alıyorum.

Adsız.png

Ekran kartına UV/UC yapmayı deneyin.
2.png

Değerler tam olarak nasıl peki ?
CPU sıcaklığı boşta 50 cıvarlarında yükte iken 70 80 bazen 90 lara kadar çıkıyor ama opera da video izlerken bile aniden donup kapanıyor bilgisayar sesler geliyor daha sonra görüntü gidiyor ancak bilgisayar çalışır durumda oluyor
dd.png

Ryzen Master değerleri de bu şekilde gerçekten artık çözülmesini istiyorum sürekli böyle oluyor kasma sorunum vs de yok
Az önce Bios ayarlarımı çektim ve yeniden açtım açılır açılmaz opera açılırken tekrar dondu ve ekran gitti bilgisayar çalışıyor ama herhangi bir şey gelmiyor tekrar yeniden başlattım ve bu sefer windows düzgün yüklenmemiş gibi gözüküyor dedi ancak formatı yeni attım her şey stabil çalışıyordu bunu nadiren yapıyor anlamadım bir türlü Bios ayarlarım şu şekilde
94828104-ee55-439a-9413-4b397ef552c3.jpg
89257765-170f-4307-9b66-e6473dd71520.jpg

Son düzenleme:
CPU veya RAM kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Sapphire ekran kartlarını aşırı OC yaptığı için bu tarz problemler çıkabiliyor. Voltaj ayarını oynamadan frekansları maksimum;
Core 1450-1500MHz Bellek 7500-8000MHz Effective arasında deneyin.
Onları nereden ayarlamalıyım peki tam olarak biraz detaylı anlatabilirsen çok sevinirim

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı