Ryzen 5 2600 + RX590 sistem: Görüntü gidiyor

iCommen

Kilopat
Katılım
8 Ağustos 2018
Mesajlar
957
Arkadaşlar;

Ryzen 5 2600
RX590 Pulse
B450M S2H
Crucial BX500 240 GB
Kingston A2000 250 GB
WD Blue 1TB
Corsair 2x8 3000 MHz
Cooler Master MB511 600W
Monitörüm de: Samsung C24GF72

Bu sistemimde monitörün kendisinden çıkan DP ile bağlamıştım, res atarken veya başlatırken karıncalanmalar oluyordu.
Bu sefer monitörün kutusundan çıkan HDMI ile bağladım 2 gündür bir sorun yoktu.
Bu sabah 6 da yine res attığımda ekrana göründü gelmedi ve monitörde kabloyu kontrol edin yazısı belirdi.
HDMI 2 çıkışına taktım görüntü tekrar geldi.
Sorun neyde tam olarak cidden kafayı yiyeceğim. Bilgisayara yaptığım stress testlerinde herhangi bir kapanma, görüntü kaybı falan olmadı. Disklerimin hepsi %100 sağlık ve bad sector yok. RAM'lerimde bir sıkıntı yok, Isı değerlerim normal.
Bilgisayarı açarken PSU'dan sanki böyle araba marş sesi gibi bir şey geliyor. Ama dediğim gibi ekran kartı ve işlemciye yaptığım stress testinde herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Herhangi bir sorun yok ben mi abartıyorum çok kafam karıştı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kablolarınız kalitesiz olabilir. Anlattığınıza göre donanımınızda bir sorun yok. Belki ekran kartı sürücüsünden kaynaklı bir sorun da olabilir.
Kablolar samsung monitörümden çıkan kablolar. DP kesin arızalı fakat HDMI da sorun yoktu, sabah birden öyle olması yine kafamı karıştırdı.
Bu sabah amd radeon güncellemesi gelmiş acaba ondan dolayı olabilir mi?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı