RX590 ses sorunu

Siya

Megapat
Ekran kartım Radeon RX590. oyunda değilken fanları çalışmıyor, doğal olarak çok sessiz. Ancak sağlam grafiklere sahip bir oyun açtığımda fanlar çalışmaya başlıyor ve gerçekten çok ses çıkartıyor. Kasa da elini koyduğunda rahatsız etmeyecek düzeyde sıcak vaziyete geliyor. Bu normal midir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal bir ses değil gibi. Daha çok mekanik bir sese benziyor. Garantiye vermenizde fayda var.

Valla kararsızım şimdilik.

Hangi oyun acaba? Ve ekran kartının marka modeli nedir? Galiba iyi bir model değil, soğutma sorunu var gibi. Mesela Strix serisi -kullandığımdan biliyorum- 1080p Ultra ayarlarda çoğu oyunda 75 dereceyi geçmiyor. Kasanın hava alıp almadığı da önemli.

The Witcher 3. Aynı zamanda BF5 oynarken de bu kadar ses geliyor. Diğer düşük grafikli oyunlarda bu kadar ses gelmiyor. Kasanın hava akışı iyi diye düşünüyorum ancak çok da uzman değilim ne desem yalan olur.

Hangi RX590 bu, tam model marka verebilir misin? @Siya Belirttiğiniz ses fanlardan gelen bir ses değil iddiasındaysanız coil whine durumu olabilir.

Hocam %90 ihtimalle fanlardan geliyor. Çünkü bu kart oyun açık değilken fanları inaktif duruma getiriyor. Ve herhangi bir oyun açık değilken çok sessiz. Ordan biliyorum. Kartımın tam modeli: ASRock Phantom Gaming X RX590 O.C 256Bit GDDR5 (O.C Certified Edition)

Afterburner değerlerini atar mısın? Ses Coil Whine değil gibi, fakat yükteyken sesin gelmesi Coil Whine belirtisi.

Tam ekran yakalama 18.12.2019 182156.bmp.jpg

Buyrun, The Witcher 3 açıkkenki hali. Üstelik herhangi bir HD Edition yaması yüklemedim. Oyunu salt haliyle oynuyorum, sadece DLC'ler ekli.

Coil Whine değil büyük ihtimalle. 83 derece çok yüksek. Ekran kartı soğumuyor. Coil Whine genelde, 60 Hertz monitörde, 150-200 FPS alırsanız olacak bir problemdir. Yani, monitörün gösterebileceğinden daha yüksek FPS aldığınızda olur. V-sync açıkken olması neredeyse imkansız.

Coil Whine değil büyük ihtimalle. 83 derece çok yüksek. Ekran kartı soğumuyor. Coil Whine genelde, 60 Hertz monitörde, 150-200 FPS alırsanız olacak bir problemdir. Yani, monitörün gösterebileceğinden daha yüksek FPS aldığınızda olur. V-sync açıkken olması neredeyse imkansız.

İdeal derece ne kadardır? Bu dereceye nasıl düşürebiliriz?

Bence en ideal sıcaklık -en fazla- 80 derece. Düşürmek için fan hızını artırabilirsiniz, ama zaten sistem artırmış. Onun haricinde, hava akışı iyi olan bir kasa alabilirsiniz, ya da ekran kartının voltajlarını biraz düşürebilirsiniz. Daha olmazsa, grafik ayarlarını düşürürsünüz.

Bence en ideal sıcaklık -en fazla- 80 derece. Düşürmek için fan hızını artırabilirsiniz, ama zaten sistem artırmış. Onun haricinde, hava akışı iyi olan bir kasa alabilirsiniz, ya da ekran kartının voltajlarını biraz düşürebilirsiniz. Daha olmazsa, grafik ayarlarını düşürürsünüz.

Valla sistemi alalı 3 ay bile olmadı ya. Yeni kasa alamam o yüzden. Fan hızını veya ekran kartının voltajını nasıl düşürebilirim? Ayrıca bu oyun performansını etkilemez mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı