RX590 ses sorunu

Siya

Kilopat
Katılım
18 Aralık 2013
Mesajlar
661
Ekran kartım Radeon RX590. oyunda değilken fanları çalışmıyor, doğal olarak çok sessiz. Ancak sağlam grafiklere sahip bir oyun açtığımda fanlar çalışmaya başlıyor ve gerçekten çok ses çıkartıyor. Kasa da elini koyduğunda rahatsız etmeyecek düzeyde sıcak vaziyete geliyor. Bu normal midir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fan hızıyla oynayayım o zaman biraz. Mesela %84'e kadar çıkıyor. Bunu %80'de sabitlersem bir sıkıntı olmaz herhalde? Aslında sesten rahatsız da değilim. Eğer bu yaptığım karta en ufak bile zarar verecekse hiç dokunmayayım.
 
Valla kararsızım şimdilik.



The Witcher 3. Aynı zamanda BF5 oynarken de bu kadar ses geliyor. Diğer düşük grafikli oyunlarda bu kadar ses gelmiyor. Kasanın hava akışı iyi diye düşünüyorum ancak çok da uzman değilim ne desem yalan olur.



Hocam %90 ihtimalle fanlardan geliyor. Çünkü bu kart oyun açık değilken fanları inaktif duruma getiriyor. Ve herhangi bir oyun açık değilken çok sessiz. Ordan biliyorum. Kartımın tam modeli: ASRock Phantom Gaming X RX590 O.C 256Bit GDDR5 (O.C Certified Edition)



Eki Görüntüle 474785

Buyrun, The Witcher 3 açıkkenki hali. Üstelik herhangi bir HD Edition yaması yüklemedim. Oyunu salt haliyle oynuyorum, sadece DLC'ler ekli.

Oynadığın oyunlarda grafik kısarak sorununu nispeten azaltabilirsin. Pek sağlıklı bi ekran kartı değil gibi.
 
Kasada kaç adet fan var? rx590 kullanıyorum bende saphıre nıtro plus (oc) 8gb serisi ama 5x fan kullanıyorum ekran kartındakiler hariç, pubg gibi oyunlarda ultra ayarda ısınma oluyor fakat rahatsız edicek derecede değil. Bide yenimi aldın sistemi ne zamandır böyle? yenimi oldu bu olay daha açıklarsan çözüm yolu bulunur.
 
Oynadığın oyunlarda grafik kısarak sorununu nispeten azaltabilirsin. Pek sağlıklı bi ekran kartı değil gibi.

Hocam BF5’te belki yapabilirim. Ama The Witcher’da da yapmayalım be. Zoruma gider şu oyunda grafik düşürmek. Bu arada şu Msi Afterburner’ı kurduktan sonra bir şey fark ettim. Eskiden oyunun her yerinde kartın fanları %85 hızda dönerken, şimdi menüye girdiğimde -envantere, craft ekranlarına falan- veya alt tab’a aldığımda kartın fanlarının dönüş hızı hemen düşüyor. Programı kurduktan sonra oldu bu. Sanırım iyi de oldu.

Kasada kaç adet fan var? rx590 kullanıyorum bende saphıre nıtro plus (oc) 8gb serisi ama 5x fan kullanıyorum ekran kartındakiler hariç, pubg gibi oyunlarda ultra ayarda ısınma oluyor fakat rahatsız edicek derecede değil. Bide yenimi aldın sistemi ne zamandır böyle? yenimi oldu bu olay daha açıklarsan çözüm yolu bulunur.

Sistem 3 aylık. Aldığım ilk günden beri böyle. Şu an dışarda olduğum için tam kaç fan var hatırlamıyorum valla. Ama Teknobiyotik’teki P1 sistemi. Ordan bakabilirsiniz. Sadece kasa yükseltmesi yapıp Dark Sentinel kasa almıştım. Keşke daha iyi bir kasa alsaydım. Kötü soğutmasının nedeni bu olabilir.

Hocam fanin çift rulman özelliği varsa rulmanlar dağılmıştır ondan dolayida ses yapabilir onun içinde fanların değişmesi gerekir

Sanmıyorum hocam sistem daha çok yeni.
 
Valla sistemi alalı 3 ay bile olmadı ya. Yeni kasa alamam o yüzden. Fan hızını veya ekran kartının voltajını nasıl düşürebilirim? Ayrıca bu oyun performansını etkilemez mi?
Undervolting videolarına bakın rx 590 için kendiniz de çözebilirsiniz performans düşmüyor .

@Firehorse MK II coil whine sesinin bu dediklerinizi alakalı olduğuna eminmisiniz? Bende bir laptop var mesela masaüstünde boşta bırakınca bir yerinden coil whine sesi geliyor rölantide çalışan araba gibi ama fareyi hareket ettirip iş yapmaya başladığım an ses kesiliyor mesela sonra tekrar örneğin tarayıcıda boş sayfada bırakayım ses tekrar başlıyor. Bendeki CW ile sizin tarif ettiğiniz hiç uyuşmuyor.
 
Hocam bendede aynı ekran kartı var ben RX 590 expedition driver indir kur sağ köşede 0db fan on olcak onu off yap fanlar sürekli caliscam ama çok ses cikarmicak model farklı ama ben böyle cozdum bendede aynı ekran kartı var model de ayni
 
@Efe0e Bobin sesinin ne olduğunu elbette biliyorum. Ayırca tarayıcıda çıkmaması lazım arka planda bir şey açık değilse. Zaten bahsettiğim ses bobin sesi değil, fan sesi. Acaba bobin sesinden bahsettiğim kanısına nasıl vardınız? Galiba mesajların hepsini okumadınız. Okuyup yazın.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı