Merhaba hocam, TUF serisi anakartlar ağırlıkla dayanıklılığa, güce ve tabiki performansa daha yatkın oluyor. ( ROG serisi anakartlar tabiki daha çok performans demek. ) Bu açıdan ben TUF derim. Dilerseniz araştırabilirsiniz en azından kafanıza yatar ve alacağınız aldığınız ürünün ne olduğunu ne işler yapabildiğini daha detaylı öğrenirsiniz. Diğer sorunuza gelirsek bence bütçenizi zorluyorsa eğer 144Hz monitöre gerek yok kendinizi zorlamayın o konuda. 75Hz monitörde işinizi rahatlıkla görecektir. Ama konu bu sisteme 75Hz mi 144Hz mi derseniz tabiki bu sisteme yakışan 144Hz'dir. Ben şahsen ilk sistemimi topladığımda 75Hz bir monitör aldım, Asus VZ249Q modelini 5Ms ve FreeSync özellikli bir monitördü kartım ve sistemim yettiği için Samsung LC24FG73 marka model monitöre geçtim 144Hz VA panel 1Ms Curved monitör. Siz araştırıp ölçüp kafanızda tartacaksınız ve bütçeniz neye yetiyorsa ona göre sisteminizi alacaksınız. Başka sorunuz varsa yanıtlayabilirim hocam.

Bu arada 75Hz monitör almayı düşünürseniz 1Ms ( Ekran kartına monitörün verdiği tepki süresi. ) almaya dikkat edin. PUBG gibi oyunlarda çok olmasada genede farkeder.