RX590 ve RTX2060 Coil Whine problemi

Alperenae

Hectopat
Arkadaşlar beni bolca kasadan gelen sesler ile ilgili açtığım konularla tanımış olabilirsiniz. Kasayı tamamen dağıttım. Kasadan tamamen bağımsız olarak sesleri dinlemek istedim. Kasa boştayken gelen ses PSU'dan geliyor. Oyuna girince kasanın içine ses doluyor bu ses ise ekran kartından geliyor. 3 ay önce RX590 Nitro + almıştım. Geçen gün ise RTX2060 Super EVGA almıştım. İki ekran kartımda da bu durum mevcuttu. Ne diyorsunuz bu kadar tesadüf ve şanssızlık olabilir mi?

Tesadüf olduğunu sanmıyorum eğer 2060'ı sıfır aldıysanız.AIDA64 ile bi stres testi yapın sorun yük altındayken geliyorsa ki söylediğinize göre oyuna girince geliyormuş, sorun PSU kaynaklı bana göre. Sistem toplantığı sırada belki bi sorun olmuş olabilir, yada size kullanılıp iade edilmiş bir PSU'da denk gelmiş olabilir ama 2 ekran kartıda aynı sorunu vermez yani heleki farklı markalarsa.

PSU'da Coil Whine varsa ekran kartıda Coil Whine sesi çıkartıyor diye biliyorum ben. Ama kesin bir bilgi değil belki yanlıştır.
2060'ın bir modeli zaten kronik Coil Whine sorunlu onu aldınız sandım ama O GIGABYTE'dı sanırım, EVGA'da böyle bir sorun olacağını pek sanmıyorum. Kasanız MB511'miş, büyük ihtimalle kasayı PSU ile beraber aldınız. Cooler Master'ın PSU'larında Coil Whine sorunu fazlasıyla yaygın zaten keşke araştırarak alsaydınız.

Tesadüf olduğunu sanmıyorum eğer 2060'ı sıfır aldıysanız.AIDA64 ile bi stres testi yapın sorun yük altındayken geliyorsa ki söylediğinize göre oyuna girince geliyormuş, sorun PSU kaynaklı bana göre. Sistem toplantığı sırada belki bi sorun olmuş olabilir, yada size kullanılıp iade edilmiş bir PSU'da denk gelmiş olabilir ama 2 ekran kartıda aynı sorunu vermez yani heleki farklı markalarsa.
Psu'daki ses ekran kartında Coil whine etkisi yaratmaz diye biliyorum. PSU Coil whine var evet fakat oyuna girince ekran kartında başlıyor o inanılmaz ses. Psu'da ses olmasa ekran kartındaki ses kesilir mi yani?
PSU'da Coil Whine varsa ekran kartıda Coil Whine sesi çıkartıyor diye biliyorum ben. Ama kesin bir bilgi değil belki yanlıştır.
2060'ın bir modeli zaten kronik Coil Whine sorunlu onu aldınız sandım ama O GIGABYTE'dı sanırım, EVGA'da böyle bir sorun olacağını pek sanmıyorum. Kasanız MB511'miş, büyük ihtimalle kasayı PSU ile beraber aldınız. Cooler Master'ın PSU'larında Coil Whine sorunu fazlasıyla yaygın zaten keşke araştırarak alsaydınız.
PSU Coil whine mevcut evet ama ekran kartını etkiliyor olabilir mi gerçekten?

Psu'daki ses ekran kartında Coil whine etkisi yaratmaz diye biliyorum. PSU Coil whine var evet fakat oyuna girince ekran kartında başlıyor o inanılmaz ses. Psu'da ses olmasa ekran kartındaki ses kesilir mi yani?

PSU Coil whine mevcut evet ama ekran kartını etkiliyor olabilir mi gerçekten?
Hocam ben öyle birşey okuduğumu çok net hatırlıyorum, ama belki yanlış bir bilgidir bilemiyorum. Ekran kartını başka bir sistemde deneyin net bir sonuç için, ama PSU kesinlikle Coil Whine'dır.

Hocam siz geçen konu açmıştınız di mi 2060 super için ? Eğer öyleyse kart elinize çabuk ulaşmış, ben sizden 1-2 gün önce aldım hala bekliyorum ups sağolsun :D

Hocam siz geçen konu açmıştınız di mi 2060 super için ? Eğer öyleyse kart elinize çabuk ulaşmış, ben sizden 1-2 gün önce aldım hala bekliyorum ups sağolsun :D
Kargo ana dağıtım merkezine gelince direk gidip kendim aldım. Ha dersen ki aldın da noldu sadece sinir krizleri geçti elime ☺️ iade edeceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı