RX6600 FPS düşüşü

Mesela şu an God of War da orijinal yüksek karışık ayarlarda 70 FPS alıyorum fakat kamerayı çevirdiğim an FPS düşmesi giriyor.
Sistemi güzelce bir kontrolden geçir, demek istediğim: cpu ve gpu sıcaklıklarını takip et yük altında. Bunlarda yüksek değerler olursa; mesela cpu throttle yapıp hız düşürür ki soğuyabilsin diye, bu da fps düşüşü demek. Donanımsal bir sorun olmadığından emin olduktan sonra eski ekran kartı sürücülerini denemekten başka çare yok. Tabii bir sürücü güncellemesi sonrası bu sorunu yaşamaya başlamadıysan..

Mesela şu an God of War da orijinal yüksek karışık ayarlarda 70 FPS alıyorum fakat kamerayı çevirdiğim an FPS düşmesi giriyor.

Ve çoğu zaman da FPS düşüyor eskidem bu sorun yoktu sonradan oldu.
Bir de düşük ihtimal ama oyun ayarlarında fsr kapalı olma ihtimali. Aklıma başka bir şey gelmiyor bunlar dışında açıkçası.

Sistemi güzelce bir kontrolden geçir, demek istediğim: cpu ve gpu sıcaklıklarını takip et yük altında. Bunlarda yüksek değerler olursa; mesela cpu throttle yapıp hız düşürür ki soğuyabilsin diye, bu da fps düşüşü demek. Donanımsal bir sorun olmadığından emin olduktan sonra eski ekran kartı sürücülerini denemekten başka çare yok. Tabii bir sürücü güncellemesi sonrası bu sorunu yaşamaya başlamadıysan..

Bir de düşük ihtimal ama oyun ayarlarında fsr kapalı olma ihtimali. Aklıma başka bir şey gelmiyor bunlar dışında açıkçası.
Aklıma gelmiyor dedim ama son anda bir de windows otomatik güncellemeler geldi. Benim nefret ettiğim bir özellik. Arka planda hopp bi şeyler indirip yüklüyor ve sonraki windows açılışında ta taaa.. kimbilir neler değişiyor. O sebeple yüklenenleri gözden geçirmekte fayda var.

Sistemi güzelce bir kontrolden geçir, demek istediğim: CPU ve GPU sıcaklıklarını takip et yük altında. Bunlarda yüksek değerler olursa; mesela CPU throttle yapıp hız düşürür ki soğuyabilsin diye, bu da FPS düşüşü demek. Donanımsal bir sorun olmadığından emin olduktan sonra eski ekran kartı sürücülerini denemekten başka çare yok. Tabii bir sürücü güncellemesi sonrası bu sorunu yaşamaya başlamadıysan.

Bir de düşük ihtimal ama oyun ayarlarında FSR kapalı olma ihtimali. Aklıma başka bir şey gelmiyor bunlar dışında açıkçası.

Eski driverları da denedim ilk kurduğum yüksek FPS aldığım driverı denedim fakat işe yaramadı.

Kullandığınız sürücü sürümü nedir? Muhtemelen sürücü güncelleştirmesi sonucu olmuştur
Şu anda 23.8.1 WHQL yüklü fakat yine de bir iyileşme yok.

Sistemi güzelce bir kontrolden geçir, demek istediğim: CPU ve GPU sıcaklıklarını takip et yük altında. Bunlarda yüksek değerler olursa; mesela CPU throttle yapıp hız düşürür ki soğuyabilsin diye, bu da FPS düşüşü demek. Donanımsal bir sorun olmadığından emin olduktan sonra eski ekran kartı sürücülerini denemekten başka çare yok. Tabii bir sürücü güncellemesi sonrası bu sorunu yaşamaya başlamadıysan.

Bir de düşük ihtimal ama oyun ayarlarında FSR kapalı olma ihtimali. Aklıma başka bir şey gelmiyor bunlar dışında açıkçası.

FSR'ı hiçbir zaman kullanmadım görüntü kaybı çok fazla oluyor.

Ekran kartı kullanımı düşük duruyor. Hep mi böyle yoksa fotoğraf çekerken mi denk geldi? AMD sam ve XMP açık mı?

İşte son 2 3 haftadır ekran kartı kafasına göre çalışıyor gibi bir keresindede fan hızı çok yükseldi durduk yere böyle kullanımı azalmaya başladı oyun açıkken.

Arkadaş iyi demiş GPU kullanımı düşük diye. CPU, sıcaklıktan dolayı gaz kesip GPU'yu besleyemiyor olabilir. Soğutma sistemini ve sıcaklıkları kontrol et.

İkisi de Max 71 72 ilerliyor ama eşit gidiyorlar.

Ekran kartı kullanımı düşük duruyor. Hep mi böyle yoksa fotoğraf çekerken mi denk geldi? AMD SAM ve XMP açık mı?
Evet ikiside açık

Yardım edebilirseniz çok iyi olur haftalardır uğraşıyorum kullanamıyorum sistemimi İtopya'ya yazdım fakat onlarda geri dönüş yapmıyor.

İşte son 2 3 haftadır ekran kartı kafasına göre çalışıyor gibi bir keresindede fan hızı çok yükseldi durduk yere böyle kullanımı azalmaya başladı oyun açıkken.

İkisi de Max 71 72 ilerliyor ama eşit gidiyorlar.

Evet ikiside açık

Yardım edebilirseniz çok iyi olur haftalardır uğraşıyorum kullanamıyorum sistemimi İtopya'ya yazdım fakat onlarda geri dönüş yapmıyor.
Ram 12 gb mı? Öyleyse sorun ram de olabilir.

Tek mi, 2 x 8 mi?

Kişisel görüşüm spiderman sorunlu bir oyun. Forumda ve genel olarak nette açılmış çok konu var benzer konfigürasyonda. Spider-Man Remastered RX 6600 sistemde düşük FPS veriyor

Fsr kapalı iken aldığınız değerler süper bana göre. Çift ram varsa belki düşük ihtimal bellek problemi olabilir mi dedim ama sanmıyorum. Bir şekilde yazılımsal olarak cpu-gpu kullanım oranları dengesiz ki sizin düzeltebileceğiniz bir şey değil. İntel de benzer sorunu yaşayan birisi hyper threading' i kapatınca çekirdek kullanım oranları artmış ve gpu kullanımı yüzde 95' e çıkmış. O şekilde sorunu çözebilmiş:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı