RX6600 sistemde WattMan hatası almak

berkayTR00

Hectopat
Öncellikle herkese merhaba, tam 1 ay önce yeni bir sistem aldım Vatan'dan Sapphire Pulse RX6600 bir sistem aldım. Her gün en az 5-6 kere WattMan hatası alıyorum.
İade için götüreceğim 2 yıl garantisi var 2 kere teknik servise gitti neredeyse hiçbir şey görememişler. Sorun evdeki prizden olabilir mi ya da NVIDIA chipset geçiş yapınca aynı sorunu yaşar mıyım? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
600w rampage 80plus whıte

Sürücü silinmesi sorunu çözümü sorununuzun muhtemelen çözümü bu konuda. Bi bakın derim.
denedim ama olmadı yine verdi bazen hep 2 dakika zamanla veriyor bazen 5 saat sonra

WattMan hatası diye bir şey yoktur, WattMan ayarların sıfırlandığına dair bir uyarıdır.

Yaşadığınız sorunu anlatırsanız yardımcı olmaya çalışalım. Çoğunlukla Valorant CS2 veya Zula'da yaşıyorum bir anda oyun donup beni atıyor ve AMD driver zaman aşımına uğradı diyor 1 aydır deniyorum sonuç alamdım

Bir de videoya çektim oyunu oynarken MSI afretburnerdan değerlere baktım bir anda ekran kartı MHz 0 oluyor sonra bir anda geri 2100'lere çıkıyor onda drop yiyorum ya da WattMan alıyorum genellikle WattMan alacağımı ilk başta gelen droplarla anlıyorum.

Son düzenleme:
Windows güncel olsun.

Bunu ve son sürüm sürücüyü indirin.

Güvenli modda Cleanup ile sürücüyü kaldırıp tekrar kurun, XMP'yi de kapatıp bu şekilde deneyin, sorun devam ederse farklı bir PSU ile deneyin sistemi.

Ayrıca bu aşamada işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını da kontrol edin.

Windows güncel olsun.

Bunu ve son sürüm sürücüyü indirin.

Güvenli modda cleanup ile sürücüyü kaldırıp tekrar kurun, XMP'yi de kapatıp bu şekilde deneyin, sorun devam ederse farklı bir PSU ile deneyin sistemi.

Ayrıca bu aşamada işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını da kontrol edin.

Tamam deneyeceğim ama XMP açmadım yani açamıyorum XMP açınca ekrana görüntü gelmiyor BIOS pilini çikartıp kurtardım.

Sistemim:

AMD Ryzen 5 5500.

RX6600

G.Skill 16 GB RAM 3600 MHz

Gigabyte A520M-KV2

Tamam deneyeceğim ama XMP açmadım yani açamıyorum XMP açınca ekrana görüntü gelmiyor BIOS pilini çikartıp kurtardım.

Sistemim:

AMD Ryzen 5 5500.

RX6600

G.Skill 16 GB RAM 3600 MHz

Gigabyte A520M-KV2

Bu sorun RAM'lerden de kaynaklanabilir, dediklerime ek olarak bir de Memtest yapın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı