2500-3000 TL'ye rahatlıkla bulunuyor ikinci elde. Şimdiye kadar sıfır işlemci kullanmamış biri olarak özellikle 5 nesil öneki bir işlemciyi sıfır almanızı önermiyorum, ederi asla 4 bin TL değil. İşlemci ikinci el olarak en rahat alınabilecek parçalardan biridir, bozulması pek olası değil. Pinlerin düzgün olduğuna emin olun yeter.
İkinci sorunuza gelirsek, evet. 10100F'e göre fark hissedersiniz. Aşağıya iki tane karşılaştırma videosu bıraktım.
Şu videoları da hiç anlayamadım. RDR2 de 70 FPS alıyor. Ben Low ayara çektiğim de ekran kartı hiç kullanılmadığı için bayağı droplar giriyordu. Ama iki işlemci arası fark anlaşılıyor. Asıl konu da o zaten.
Bu işlemciye 2600TL vermek suç olmalı ya. 2.el 5600 almaya geri dönmek daha iyi olur.
Öncelikle teşekkür ederim hocam. Şu an kafam çok karıştı. Bir anda birden çok karar değişikliği yaptığım için arada kaldım biraz. Eğer dediğim gibi hızlıca elimdekileri güzel bir paraya satabilirsem 5600 mantıklı ama beni uğraştırırsa ki öyle duruyor (çünkü elimdeki bileşenler eski şu anda popüler olmayan bileşenler.) Uzamaması için 10400'e geçebilirim.