2500-3000 TL'ye rahatlıkla bulunuyor ikinci elde. Şimdiye kadar sıfır işlemci kullanmamış biri olarak özellikle 5 nesil öneki bir işlemciyi sıfır almanızı önermiyorum, ederi asla 4 bin TL değil. İşlemci ikinci el olarak en rahat alınabilecek parçalardan biridir, bozulması pek olası değil. Pinlerin düzgün olduğuna emin olun yeter.
İkinci sorunuza gelirsek, evet. 10100F'e göre fark hissedersiniz. Aşağıya iki tane karşılaştırma videosu bıraktım.
Bu işlemciye 2600TL vermek suç olmalı ya. 2.el 5600 almaya geri dönmek daha iyi olur.
Teşekkürler hocam. Peki ikinci el işlemci alırken nelere dikkat etmek lazım. Mesela bu tarz ilanlara bakıyorum şu an. Gözünüze çarpan bir şey var mıdır?
Bu işlemciye 2600TL vermek suç olmalı ya. 2.el 5600 almaya geri dönmek daha iyi olur.
Şu videoları da hiç anlayamadım. RDR2 de 70 FPS alıyor. Ben Low ayara çektiğim de ekran kartı hiç kullanılmadığı için bayağı droplar giriyordu. Ama iki işlemci arası fark anlaşılıyor. Asıl konu da o zaten.
Evet, bileşenleri kısa sürede satman mümkün değil. Yine de 10400F i pazarlık yaparak almaya çalış satmaya çalıştıkları tutarlar olması gerekenden yüksek ellerinde kalmaması için illa ki indirim yaparlar.Uzamaması için 10400'e geçebilirim.
Attığım linke baktınız mı hocam? Fiyatlar bu şekilde. Mantıklı mı sizce? Fanlı bir şekilde olduğu için bunu seçtim. Anladığım kadarıyla çalıştığına dair bir video istemem yeterli olacak.İlandan anlamak zor. İşlemcinin çalıştığına dair bir fotoğraf-video çok iyi olur, ek olarak dediğim gibi pinlerin de mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor ama o sokette işlemcide pin bulunmuyor, alırken daha rahat olabilirsin.
5600 için anakart masrafı da var hocam, bence pahalı kaçıyor. Zaten 10400F ile 5600 arasında da 1000 TL civarında bir fark oluyor, anakart da eklenince fiyatına değmiyor. Ryzen 5 5600 için alacağı B450 anakartı da.
Hocam o testlerde ekran kartı sizinkinden çok daha güçlü, işlemci farkı bu şekilde daha fazla belli oluyor.
Evet hocam öyle ama en düşük fiyat 2500 şu an. Bu fanlı olduğu için bunu seçtim.Evet, bileşenleri kısa sürede satman mümkün değil. Yine de 10400F i pazarlık yaparak almaya çalış satmaya çalıştıkları tutarlar olması gerekenden yüksek ellerinde kalmaması için illa ki indirim yaparlar.
Attığım linke baktınız mı hocam? Fiyatlar bu şekilde. Mantıklı mı sizce? Fanlı bir şekilde olduğu için bunu seçtim. Anladığım kadarıyla çalıştığına dair bir video istemem yeterli olacak.
Evet hocam öyle ama en düşük fiyat 2500 şu an. Bu fanlı olduğu için bunu seçtim.
Gene de ben bir 2000 liraya kadar pazarlık yapmaya çalışacağım.
Biraz kazık açıkçası, H510 sistem dizerken 11400F aldım 2200'e, 1 tık üstü bu işlemcinin.Evet hocam öyle ama en düşük fiyat 2500 şu an. Bu fanlı olduğu için bunu seçtim
Biraz kazık açıkçası, H510 sistem dizerken 11400F aldım 2200'e, 1 tık üstü bu işlemcinin.
Undervolt yapıp stock soğutucuyla da kullanabilirsin aslında, hazır kış ayındayız undervoltla 75C'nin üstüne çıkacağını sanmam. Soğutucu alana kadar idare edersin, Dark X123 tarzı soğutucular 2.elde 500'e bulunabiliyor. Yine de çok zorlarsa 10400F alıp DDR5'e geçene kadar beklemek de bir seçenek.
Bu işlemci 0 alınmaz artık, 2.el temiz 5600 bulursun o paraya.