RX6600XT sistem anlık donuyor

xyzmert

Hectopat
Daha fazla  
RX 6600 XT ekran kartım var. Günde 1 defa drop yiyorum. Sistem boştayken ve oyunda oluyor. Görsellerdeki gibi sıcaklık değerlerim normal olmasına rağmen FPS'im düşüyor anlık olarak. Asus servisten gelen yönlendirmeleri de yaptım(arka plan uygulamalarını kapatma vs.) ancak bir türlü sorunun sebebini bulamadım.

Dosya Ekleri

• Filmler ve TV 7.04.2022 01_43_08.png
    Filmler ve TV 7.04.2022 01_43_08.png
    2,4 MB · Görüntüleme: 84
  • Filmler ve TV 7.04.2022 01_43_51.png
    Filmler ve TV 7.04.2022 01_43_51.png
    3,2 MB · Görüntüleme: 86
Hocam sistemi aldığımdan beri bu sorun var. Hatta incehesap'a yolladım geri. Denediler bir şey yok dediler. Çünkü günde 1 kere oluyor. Nasıl bulucam çözümü bilemiyorum.

Hocam bende anlamıyorum. Günde 10 saat bilgisayar başındayım neredeyse hiçbir sorun yok ama 1 defa drop yiyorum. Sebebini nasıl bulucam onuda bilemiyorum.

BIOS güncellemeside yaptım. Ancak devam ediyor. Bende o noktaya geldim hocam. Şu an pek takmıyorum ama denk gelince yine bir burukluk oluyor. Dediğiniz gibi temiz kurulumla yeniden bir denemem lazım sanırım.

@xyzmert onu yapmadan önce BIOS pilini söküp 2-3 dakika bekledikten sonra (bilgisayar fişte olmayacak) geri takıp BIOS'u bir sıfırlatırsın. Bazen güncelleme sonrası gerekli olabiliyor. Sonrasında BIOS'tan gerekli RAM hızı, işlemci ayarlarını yaptıktan sonra format işlemine geçersin. Windows'u etkinleştirip güncellemek, AMD'nin sitesinden chipset ve ekran kartı sürücüsünü indirmek yeterli olacaktır.

Birkaç gün tarayıcı ve bilindik programlar (Steam, Discord vb.) dışında yükleme yapmaktan kaçınıp denersin değişecek mi diye.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı