RX6700 icin CPU önerisi

Heh sukur ceza vardi ben darbogaz yaptigini dusunuyordum bir de benim sistemime sahip olanlar oyunlarda benden fazla FPS aliyorlardi ben bundan oldugunu dusunmustum ama simdi bir şey daha düşündüm benim 16 GB RAM'im tek kanal yani bir tane 16 GB RAM'i m var tek kanal oldugu icin olabilirmis bu FPS farki Valorant CS gibi oyunlarda bir tane daha bu RAM'den alip cift kanal yapacağım gibi duruyor

1080 oynuyorum ya cogu oyunu CS'yi 960 oynuyorum hatta

Şu anki ramimden bir tane daha alip cift kanal yapacağım galiba

Bence bu sisteme yükseltme yapman gereksiz. Sistem şu anki haliyle 1080p oyunculuk için gayet yeterli. Bütçe elverene kadar bekleyip 2K veya 4K sisteme geçmen daha mantıklı olur bence.

Bence bu sisteme yükseltme yapman gereksiz. Sistem şu anki haliyle 1080p oyunculuk için gayet yeterli. Bütçe elverene kadar bekleyip 2K veya 4K sisteme geçmen daha mantıklı olur bence.
2k ve 4k lik sistemle isim yok da ben sadece benim sistemimle normalde ornegin valorantta millet 300 400 arasi fps aliyo ben 300 un ustunu hic gormedim sorun var biseyde ama o sorun islemci mi ram mi bilmiyorum chat gpt ye falan da bi sordum tek kanalla cift kanal ramde valorant cs gibi oyunlarda fps farki oluyor diyo
=

ama galiba dedigin gibi yukseltmeyapmama gerek yok gibi

Son düzenleme:
2K ve 4K'lik sistemle isim yok da ben sadece benim sistemimle normalde ornegin Valorant'ta millet 300 400 arasi FPS aliyor ben 300'un ustunu hiç gormedim sorun var bir şeyde ama o sorun islemci mi RAM mi bilmiyorum ChatGPT'ye falan da bir sordum tek kanalla cift kanal RAM'de Valorant CS gibi oyunlarda FPS farki oluyor diyor
=

Ama galiba dedigin gibi yukseltmeyapmama gerek yok gibi

Evet çift kanal RAM gerçekten FPS oyunlarında ciddi fark ediyor fakat sistemi yükseltmek pahalıya patlar ve biraz gereksiz olur. 2K 4K ile işin yoksa RAM yükseltmesi yapabilirsin tabii DDR4 DDR5 kadar pahalı değil.

Evet çift kanal RAM gerçekten FPS oyunlarında ciddi fark ediyor fakat sistemi yükseltmek pahalıya patlar ve biraz gereksiz olur. 2K 4K ile işin yoksa RAM yükseltmesi yapabilirsin tabii DDR4 DDR5 kadar pahalı değil.
hocam peki sence gerek var mı bu arada yazın calısmaya baslayacagım icin yazın direkman sistem yenilemeyi düsünüyorum

Hocam peki sence gerek var mı bu arada yazın calısmaya baslayacagım icin yazın direkman sistem yenilemeyi düsünüyorum

Amaç ne? 1080p oyunculuk ise sadece RAM'ini 32 GB yap bir süre daha yetecektir bu sistem fakat 2K oyunculuk istiyorsan bu sisteme şimdi yükseltme yapma, çalışmaya başladığında satışa koy satıldığında üstüne kazandığın parayı ekleyip 9070XT bir sistem al. Elinde Total'de 80k gibi bir para olursa 4K sistem bile dizersin. 2K için 70k yeterli.

Amaç ne? 1080p oyunculuk ise sadece RAM'ini 32 GB yap bir süre daha yetecektir bu sistem fakat 2K oyunculuk istiyorsan bu sisteme şimdi yükseltme yapma, çalışmaya başladığında satışa koy satıldığında üstüne kazandığın parayı ekleyip 9070XT bir sistem al. Elinde Total'de 80k gibi bir para olursa 4K sistem bile dizersin. 2K için 70k yeterli.
2k ya cıkmak degil aslında daha cok rekabetci oyunlar oynuyorum ama sistemimi daha saglam yapıp monitörümü vesaire de 240 hertze cıkarmayı düsünüyorum 2k icin suan cok bi düsüncem yok

2K ya cıkmak degil aslında daha cok rekabetci oyunlar oynuyorum ama sistemimi daha saglam yapıp monitörümü vesaire de 240 Hertz'e cıkarmayı düsünüyorum 2K icin şu an cok bir düsüncem yok

O zaman işlemci ağırlıklı bir sistem dizebilirsin. Mesela 60-65k gibi bir bütçeyle 7800x3D+5060 Ti 16 GB iyi bir ikili olabilir senin için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı