Çözüldü RX6700 sistemde "SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Crucify

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 16GB (2x8GB) 3600MHz CL18 DDR4
SSD veya HDD modeli
Team MP33 Pro 512GB 2400/2000MB/s NVMe PCIe Gen3x4
Ekran kartı
Sapphire PULSE Radeon RX 6700 10 GB
Anakart
Gigabyte A520M S2H
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Merhaba, 1 haftalık bilgisayarımda Google Chrome ile gezinirken başlıkta belirttiğim hatayı aldım. Yardımcı olursanız sevinirim. Minidump.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bitdefenderı Revo ile kaldırın.
Revo Uninstaller Pro trial sürümünü alttaki linkten indirin.

Adı verilen program veya programları listeden bulup solundaki tike basıp kaldır deyin.
Programın kendi silmesi bittikten sonra gelişmiş mod seçerek artıkları tarayın ve çıkan her şeyi sil deyin.
Sisteminizi yeniden başlatın.
- Üssteki sorununuzu çözmezse sistemi siz topladıysanız geri açın. Parçaları işlemci dışındakileri çıkarıp yerine tam oturmuş mu diye kontrol edin.
- Aşağıdaki linkten Realtek driverınızı indirip kurun.

Sonucu dönüş sağlarsınız. Kolay gelsin.

Adı verilen program veya programları listeden bulup solundaki tike basıp kaldır deyin.
Programın kendi silmesi bittikten sonra gelişmiş mod seçerek artıkları tarayın ve çıkan her şeyi sil deyin.
- Üssteki sorununuzu çözmezse sistemi siz topladıysanız geri açın. Parçaları işlemci dışındakileri çıkarıp yerine tam oturmuş mu diye kontrol edin.

Çözüm
Öyle bir ihtimal olamaz olsaydı ne pin kalırdı ne şey.
Nasıl olamaz? Microsoft veri tabanı yalan söylüyor diyorsunuz yani?
Yuvaya tam oturmadığı oluyor bazen. Yerine takıyorlar ama çıt sesine kulak vermiyorlar. Ya da RAM için mandalların birinin sesini duyunca bırakıyorlar. Olabilir. Veyahut slot bozuk olabiliyor. Yer değişimi gerekebiliyor. Bunların hepsi olabilecek şeyler. Yazılım denenir. Yazılımsal çözüm bulunamazsa donanımda sorun aranır. Bunu da zaten dump dosyaları üzerinden yorumluyoruz. Bilmediğiniz konularda yorum yapmamak en iyisidir.

Nasıl olamaz? Microsoft veri tabanı yalan söylüyor diyorsunuz yani?
Yuvaya tam oturmadığı oluyor bazen. Yerine takıyorlar ama çıt sesine kulak vermiyorlar. Ya da RAM için mandalların birinin sesini duyunca bırakıyorlar. Olabilir. Veyahut slot bozuk olabiliyor. Yer değişimi gerekebiliyor. Bunların hepsi olabilecek şeyler. Yazılım denenir. Yazılımsal çözüm bulunamazsa donanımda sorun aranır. Bunu da zaten dump dosyaları üzerinden yorumluyoruz. Bilmediğiniz konularda yorum yapmamak en iyisidir.

Belki pinlerin arasına macun kaçmıştır diyebileceğim. İşlemci zaten her türlü oturur yerine soğutucu basıyor sunuçta en ufak yanlış oturtmada AMD işlemcinin tüm pinleri gider.

Kendim toplamadım ama yine de bir kontrol edeyim, diğer dediklerinizi de yapıyorum hemen. Teşekkür ederim.

Belki pinlerin arasına macun kaçmıştır diyebileceğim. İşlemci zaten her türlü oturur yerine soğutucu basıyor sunuçta en ufak yanlış oturtmada AMD işlemcinin tüm pinleri gider.

Bu dediğiniz çok zor. İşlemciyi koyduğunda zaten yerine oturur. Mandalı kapatırken de yerinden oynatmazsa çıkıp kayacak değil. Onun dışında takarkenki hatadan pinlerin birçoğu gitse de cihaz hala Windows'u başlatabilir. (Yarısından bahsetmiyorum tabi birkaçının kırılmasından bahsediyorum.) Tabii ki mavi ekranlar çıkar. Ancak bunu da dump raporlarında hata koduyla Windows bize bildirir. İşlemci çekirdeğine ulaşılamadı der. Ya da diğer işlemciyle ilgili hata kodlarından verir.

Kendim toplamadım ama yine de bir kontrol edeyim, diğer dediklerinizi de yapıyorum hemen. Teşekkür ederim.

Rica ederim. Dönüş yaparsınız. İyi akşamlar dilerim.

Bu dediğiniz çok zor. İşlemciyi koyduğunda zaten yerine oturur. Mandalı kapatırken de yerinden oynatmazsa çıkıp kayacak değil. Onun dışında takarkenki hatadan pinlerin birçoğu gitse de cihaz hala Windows'u başlatabilir. (yarısından bahsetmiyorum tabii birkaçının kırılmasından bahsediyorum.) Tabii ki mavi ekranlar çıkar. Ancak bunu da dump raporlarında hata koduyla Windows bize bildirir. İşlemci çekirdeğine ulaşılamadı der. Ya da diğer işlemciyle ilgili hata kodlarından verir.

İşlemci ile alakalı ise bence garantiye kadar gidebilir bu iş.

Bu dediğiniz çok zor. İşlemciyi koyduğunda zaten yerine oturur. Mandalı kapatırken de yerinden oynatmazsa çıkıp kayacak değil. Onun dışında takarkenki hatadan pinlerin birçoğu gitse de cihaz hala Windows'u başlatabilir. (Yarısından bahsetmiyorum tabi birkaçının kırılmasından bahsediyorum.) Tabii ki mavi ekranlar çıkar. Ancak bunu da dump raporlarında hata koduyla Windows bize bildirir. İşlemci çekirdeğine ulaşılamadı der. Ya da diğer işlemciyle ilgili hata kodlarından verir.

Rica ederim. Dönüş yaparsınız. İyi akşamlar dilerim.
1 gündür kullanıyorum ve herhangi bir mavi ekran hatası almadım. Tekrar Bitdefender'ı yükleyeyim mi yoksa biraz daha beklemeli miyim?

1 gündür kullanıyorum ve herhangi bir mavi ekran hatası almadım. Tekrar Bitdefender'ı yükleyeyim mi yoksa biraz daha beklemeli miyim?
Yüklemenize gerek yok. Windows gerçek zamanlı korumayı açık bırakın. Windows Update ile gelen antivirüs güncellemelerini tam aldığınızdan emin olun. Yeterli.

Alttaki global test firmasının testlerini gördüğünüz üzere birçok testte artık Windows başarılı. Tehdit önleme konusunda. Hem de mavi ekran verdirmez size. Bir süre bu şekilde kullanın. Bitdefender'ı paralı abonesiyseniz ve kullanmak istiyorsanız daha sonra tekrar yüklersiniz. Yalnız yüklediğinizde bütün oyun klasörlerinizi istisna listesine eklemeyi unutmayın. Anti cheat sistemlerinin virüs programlarıyla çakışmasından dolayı böyle hatalar çıkabiliyor.

Mavi ekranınızın sebebini anladığınızı ve bundan olduğunu düşünüyorsanız ilgili mesajı çözüm işaretlersiniz. Daha sonra aynı derdi olan olursa görmüş olur :) İyi akşamlar dilerim. (Birkaç gün sonra yapabilirsiniz.)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı