RX6750XT vs RTX4060 Ti

2-3 yıl sonra o 12 GB da anlamsız olacak. RX480-580 8GB ile RX6600 aynı performansı mı veriyor? Sıfır bir sistem alınıyorsa geçmiş nesil bir kart önermek gereksiz.
4060 Ti şu anlık iyi 2 3 yıl sonra bu kart ne olacak yeni çıkan oyunları Ultra ayarlarda açabilecek mi hayır çünkü VRAM'i yetersiz kalacak.

Geldi NVIDIA fanboy.
Bu arada 4060Ti'nin 16 gb vs 8gblık versiyonlarının 2k kalitede kıyaslamasında 1 fps falan fark var. VRAM çok da farketmiyor mu sanki?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu tamamen kartın yapısından kaynaklı. Oyunlarda bir fark yok. O yüzden sadece oyun oynayacak adamın hazır sistemde gelmediği sürece 16Gb diye diretmesinin pek bir faydası yok.

Arkadaş daha VRAM'in ne olduğunu bilmiyor NVIDIA diye zorluyorsunuz önce ne olduğunu açıklayın sonra önerin.

Bu tamamen kartın yapısından kaynaklı. Oyunlarda bir fark yok. O yüzden sadece oyun oynayacak adamın hazır sistemde gelmediği sürece 16 GB diye diretmesinin pek bir faydası yok.

Hazır sistem ne alaka? Bilmediğimden soruyorum.

Hazır sistem ne alaka? Bilmediğimden soruyorum.
Parça parça alıp topluyorsak tercih edilmemeli, hazır satılan sistemlerin içinde 16 gb versiyon varsa tercih sebebi olabilir. Yani iki tane hazır sistem var ve biri 8 gb versiyonu, diğeri16 gb versiyonu kullanıyorsa ve arada fazla bir fiyat farkı da yoksa 16 GB olan tercih edilmeli.

Arkadaş daha VRAM'in ne olduğunu bilmiyor NVIDIA diye zorluyorsunuz önce ne olduğunu açıklayın sonra önerin.

NVIDIA diye zorladığımız yok hangisi daha uygunsa onu alsın. Senin yanlışın 4060 Ti'a 8 GB VRAM'in yetersiz olacağı inancı. 2-3 VRAM canavarı oyun harici herhangi bir sıkıntı olmaz.

NVIDIA diye zorladığımız yok hangisi daha uygunsa onu alsın. Senin yanlışın 4060 Ti'a 8 GB VRAM'in yetersiz olacağı inancı. 2-3 VRAM canavarı oyun harici herhangi bir sıkıntı olmaz.

NVIDIA zaten AMD'ye göre daha az VRAM kullanıyor ve dediğiniz doğru 2 3 oyun dışı sıkıntı olmaz fakat zaten vereceği para neredeyse aynı ben diyorum ki 6750XT daha mantıklı bir seçim 3 yıl sonra VRAM açısından üzmez.

Olaya böyle bakma bence.
AM5 sistemi 2-3 sene sonra satmak istediğinde de rahat satarsın.
AM4'ün miadı dolar 2-3 seneye. Senin belirlediğin bütçede AM4 hazır sistemler genelde 5600 işlemci ile geliyor. AM5 hazır sistemler ise 7500F ile.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Buyur izle aradaki farkı gör.

16GB ram'in bile şu anda hepsini kullanamazsın ki o sistemde. 32GB alıp napacaksın?
Şöyle düşün. 10 kişisiniz 2-3 seneden önce 13-14 kişi olmazsınız bile. Bu yüzden ben sana 16 kişilik 200km ile giden araba öneriyorum. Sen diyorsun ki 32 kişilik 150km ile giden araba daha mantıklı

3 yıl sonra oyunların gereksinimleri ÇOK artacağı için 4060 kartla yüksek ayarlarda değil LOW ayarlarda oynayacaksın çok zeki kardeşim. LOW ayarlada oynadığın için 24GB VRAM'e ihtiyacın olmayacak yani.
Adamın hiçbir şeyden haberi yok tartışmaya gerek de yok. Buna da verebilecek bir cevabı yok. RTX 40 serisi ile FG kullanabiliyorsun ki bu çok büyük bir nimet oyun oynamak için.

Alan Wake 2, DLSS + FG kapalı, FULL ayarlar ve RTX ON 20 FPS'den:

FULL ayarlar, RTX ON, DLSS + FG = 70 FPS'e çıkıyor oyun.

Kaynak:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…