RX6800 ve 12400F sistem oyunlarda 100-200 FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

Szaszy

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 gb 3200mhz
Ekran kartı
amd rx6800
Anakart
asrock-h610m
İşlemci
intel i5-12400f
Fortnite falan oynarken 100 ile 200 FPS arası alıyorum performans modunda. Normalde YouTube'daki videolarda bile 300+400 FPS alıyorlardı. The Forest'ta da 100-130 FPS arası alıyorum ve bu normal gelmiyor.

Oyun içi detaylı kullanım değerlerini görmeden hiçbir şey söylenemez.

Dosya Ekleri

• resim_2024-12-25_001649398.png
    resim_2024-12-25_001649398.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
3 tane var, hangisi ram kullanımını gösteriyor anlayamadim?
Paylaştığınız ekran görüntüsünde RAM yazan yerin yanında RAM kullanımı görülüyor. 3 tane var dediğiniz RAM modülü mü? Ayrıca yukarıda 16 GB RAM var demişsiniz ama kullanım bundan fazla. Doğru şekilde yazar mısınız?
Nasıl çözebilirim bu sorunu?
Öncelikle RAM kullanımının bu kadar yüksek olmasının sebebini bulmak gerekiyor. Bilgisayarda RAM kullanan ne var diye bir kontrol edin.

Paylaştığınız ekran görüntüsünde RAM yazan yerin yanında RAM kullanımı görülüyor. 3 tane var dediğiniz RAM modülü mü? Ayrıca yukarıda 16 GB RAM var demişsiniz ama kullanım bundan fazla. Doğru şekilde yazar mısınız?

Öncelikle RAM kullanımının bu kadar yüksek olmasının sebebini bulmak gerekiyor. Bilgisayarda RAM kullanan ne var diye bir kontrol edin.

16 GB RAM'im var eminim isterseniz Görev Yöneticisi'nden fotoğraf gönderebilirim. Oyuna girip tekrardan kontrol edeceğim.

Görev Yöneticisi ile beraber oyundayken tekrar kontrol ettim. RAM yazan kısmın en solundaki yani 9000 MB olan doğru RAM kullanımı, diğerlerinin ne olduğunu bilmiyorum. Oyun videolarından baktığımdada aynı RAM kullanımına sahibim.

Az önce The Finals oynayayım dedim, orada da 70-100 FPS alıyordum fakat gameplay videolarında 180-200 FPS alıyorlardı. Tek kanal RAM kullanıyorum acaba o yüzden olabilir mi?

Az önce The Finals oynayayım dedim, orada da 70-100 FPS alıyordum fakat gameplay videolarında 180-200 FPS alıyorlardı. Tek kanal RAM kullanıyorum acaba o yüzden olabilir mi?

Son düzenleme:
16 GB kullananların geneli 2 kanal kullandığı için tek kanal kullanıyor olduğunuz aklımın ucundan bile geçmemişti. Evet sorun bu.

Fakat internette tek ve çift kanal arasında çok bir FPS farkı yok denmişti yani çift kanala geçince bir anda 100-150 FPS artar mı ki?
Şimdi ben de kontrol ettim de ciddi bir fark olmuyor. Sanırım daha düşük sistemlerde oluyor ciddi bir fark. Ben öncelikle DDU ile driverı silip yeniden kurmanızı tavsiye ederim. Çünkü ekran kartı kullanımı çok düşük. O tarafta bir sıkıntı var gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı