RX6800 vs GeForce RTX 4060 Ti

Bütçe
35-40k

ELDoraD0

Decapat
Daha fazla  
Yakın zamanda hazır kasa alacağım ancak ikisi arasında kaldım. Kimisi RX 6800 kimisi RTX 4060 diyor, sizce hangisini almalıyım? Bayağı idare edebilecek bilgisayar almayı planlıyorum oyun öncelikli olarak.

Fiyat odaklı bakılmalı, sentetik testleri inceleyin bütçenize en uygun olanı ve fiyat olarak performanslı olanı tercih edin. İki seçenek var bir yandan FSR diğer yandan DLSS ve Ray Tracing.

Yakın zamanda hazır kasa alacağım ancak ikisi arasında kaldım. Kimisi RX 6800 kimisi RTX 4060 diyor, sizce hangisini almalıyım? Bayağı idare edebilecek bilgisayar almayı planlıyorum oyun öncelikli olarak.

16 GB'lik 4060 Ti. Ancak 8 GB'lik ise her turlu RX6800.

Hocam belirttiğiniz bütçeye göre 4070'li bir sistem alabilirsiniz niye 4060 bakıyorsunuz?

Anakart ve islemci odakli olabilir hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarr ve islemci odakli olabilir hocam.
Haklısınız hocam konuya hiç o yönden bakmadım ama sırf anakart ve işlemci çok yüksek seviye olacak diye 4070 es geçmek bence mantıksız olacaktır. Bu bütçede kesinlikle 4070 bakılması çok daha iyi olacaktır.

Haklısınız hocam konuya hiç o yönden bakmadım ama sırf anakart ve işlemci çok yüksek seviye olacak diye 4070 es geçmek bence mantıksız olacaktır. Bu bütçede kesinlikle 4070 bakılması çok daha iyi olacaktır.
Benim isim geregi ben her zaman ust seviye cpu ve chipsetli anakart kullandim hocam. Tabii kasaya onem vermedigimden dolayi GPUya para kaliyordu o ayri mesele.

35K civarına RX 7700 XT'li hazır bir kasa görmüştüm, onu bulabilirsem bırakırım buraya.
Sorunuza geçecek olursak 4060 Ti 8 GB almayı düşünüyorsanız ikisini de alabilirsiniz. Tavsiyem 8 GB VRAM'ın üstünde bir ekran kartı tercih etmeniz olacaktır.

Fiyat odaklı bakılmalı, sentetik testleri inceleyin bütçenize en uygun olanı ve fiyat olarak performanslı olanı tercih edin. İki seçenek var bir yandan FSR diğer yandan DLSS ve Ray Tracing.

Ray Tracing AMD'de de var ne alaka? RX 6700 ile Ray Tracing açtığımda gayet kaliteli ve performanslı oluyor Ray Tracing AMD'ye de geldi ya hani.

12 GB'lik 4060 Ti. Ancak 8 GB'lik ise her turlu RX6800.

Anakarr ve islemci odakli olabilir hocam.

12 GB 4060 Ti olmaması dışında bir sıkıntı yok.

Ray Tracing AMD'de de var ne alaka? RX 6700 ile Ray Tracing açtığımda gayet kaliteli ve performanslı oluyor Ray Tracing AMD'ye de geldi ya hani.

Var ama aynı performansı vermiyor. Hala NVIDIA teknolojisi dahi diyebiliriz.

Soruya gelirsek şu an AMD tarafında alınabilecek tek ekran kartı RX 6700XT o da 3060 ve 3060 Ti muadili yani fiyat performans kasası yapacaksanız tercih edebilirsiniz ama 4xxx nesline çıktıysanız ve 4060 TI-4070 gibi bir kart alabiliyorsanız AMD tarafına bakmaya bile gerek yok alın geçin. AMD kullanıcıları ne kadar aksini iddia ederse etsin AMD'nin pazar payının %5'i geçmemesinin haklı sebepleri var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı