RX7900 XTX için 850W PSU önerisi

İkisi arasında fotoğrafa bakarak bile anlayabileceğiniz bir malzeme kalitesi farkı var ve bilinen markalar olduğu için satış sonrası destekleri de iyi. 👍👍👍

PSU'ları dış kasa fotoğraflarına bakarak mı değerlendiriyorsunuz?

Dostum böyle bir sisteme şahsen ben en azından bilindik bir PSU kullanırım

Kime göre bilindik? Önerdiginiz PSU'nun üreticisi kim mesela?

Okuma kısmında bir probleminiz olduğunu var sayarak tekrar yazayım. "bilinen markalar olduğu için satış sonrası destekleri de iyi." Rajintek TR'de bilinen bir marka değil, ayrıca evet estetiğe ve sağlamlığa önem verdiğim için dış güzelliğini de inceliyorum aldığım bilgisayar parçalarının. RX7900 XTX'e parası yeten bir kişinin 1000TL'ye ihtiyacı pek yoktur diye tahmin ediyorum.

Edit: C serisi en son seridir ve NZXT C Serisinin 2 farklı modeli bulunur C Bronze ve C Gold. Bu iki seri sadece sertifika olarak değil yapı ve kalite olarak birbirinden çok farklı modeller. Gold serisi Seasonic üretimi tamamen japon kapasitörlerden oluşur içindeki fan modeline göre kadar her şeyiyle farklıdır Tier A sınıfı PSU dur.​

Kime göre bilindik? Önerdiginiz PSU'nun üreticisi kim mesela?
Dostum bir fabrikada aynı yerde cratos ve Nzxt üretildiğini düşün. Birebir aynı ürünler olsun ama NZXT sadece isim hakkından dolayı ürünü 1500TL daha pahalıya satar. Aradaki fark bu yüzden. Aynı şeyi oyuncu ekipmanlarında da görüyoruz. Razer'ın veya genel markaların 6000-7000TL'ye sunduğu şeyi aynı kalitede ismi sırf TR'de daha az bilinen bir firma olduğu için 4000'e satıyor.

Okuma kısmında bir probleminiz olduğunu var sayarak tekrar yazayım. "bilinen markalar olduğu için satış sonrası destekleri de iyi." Rajintek TR'de bilinen bir marka değil, ayrıca evet estetiğe ve sağlamlığa önem verdiğim için dış güzelliğini de inceliyorum aldığım bilgisayar parçalarının. RX7900 XTX'e parası yeten bir kişinin 1000TL'ye ihtiyacı pek yoktur diye tahmin ediyorum.

Edit: C serisi en son seridir ve NZXT C Serisinin 2 farklı modeli bulunur C Bronze ve C Gold. Bu iki seri sadece sertifika olarak değil yapı ve kalite olarak birbirinden çok farklı modeller. Gold serisi Seasonic üretimi tamamen japon kapasitörlerden oluşur içindeki fan modeline göre kadar her şeyiyle farklıdır Tier A sınıfı PSU dur.​

Hatta daha doğrusu: Bronze'lar 750'de bitiyor diye biliyorum. Kendiniz araştırabilirsiniz.

Ayrıca dediğin gibi bir durum yok NZXT'nin resmi bir kuruluşu yok TR'de. İkiside distribütör ürünü o yüzden NZXT veya Cratos hangisini alırsan al distribütör'ün insafına kalacaksın.

Ayrıca dediğin gibi bir durum yok NZXT'nin resmi bir kuruluşu yok TR'de. İkiside distribütör ürünü o yüzden NZXT veya Cratos hangisini alırsan al distribütör'ün insafına kalacaksın.
İnsafa kalmalık bi durum yok hocam, sen markanın direkt resmi kuruluşuna ingilizce yazsan da seninle ilgilenecek bir marka bence NZXT. Diğer bilinmedik markalardan farkı da bu + estetik.

Dostum bir fabrikada aynı yerde cratos ve NZXT üretildiğini düşün. Birebir aynı ürünler olsun ama NZXT sadece isim hakkından dolayı ürünü 1500TL daha pahalıya satar. Aradaki fark bu yüzden. Aynı şeyi oyuncu ekipmanlarında da görüyoruz. Razer'ın veya genel markaların 6000-7000TL'ye sunduğu şeyi aynı kalitede ismi sırf TR'de daha az bilinen bir firma olduğu için 4000'e satıyor.

Aynı fabrikada üretilmesinin bir önemi yok, evet yüzeysel olarak belki aynı kapıya çıkıyor gibi düşünebilirsin ancak öyle bir şey olmuyor hep.
Örneğin LG'nin yaptığı 20 bin TL televizyon olsun, bir de Vestel markasının 9 bin TL televizyonu olsun.
Bu iki televizyonda aynı fabrikada aynı panel ile üretiliyor olsun.
Ancak televizyonlara bakacak olursanız, LG'nin daha iyi olduğunu görüyorsunuz neden mi?
Çünkü LG'nin mühendisliği ve genel olarak kullandığı malzemeler Vestel ile aynı değil de ondan, şimdi siz burada aynı fabrikada üretiliyor saçmalığını söyleyemezsiniz, çünkü kullanılan iç aksamları aynı değil, A çipi aynı diye tüm bileşenleri aynı olmuyor, işin içine müşteri hizmetileri, başka örnek vermek gerekirse yazılım giriyor, yazılımını kullanmıyorum diyebilirsin belki ancak kullanan illa olur ve bunun için mesai ve para harcıyor firma bunu da bir yerden çıkartmalı, yani size söylemek istediğim şeyler bunlar.

Son düzenleme:
Okuma kısmında bir probleminiz olduğunu var sayarak tekrar yazayım

İkisi arasında fotoğrafa bakarak bile anlayabileceğiniz bir malzeme kalitesi farkı var

Sizin benim hakkımda bir zanna sahip olmadan önce, ne dediğinizi gözden geçirmeniz lazım.

Gold serisi Seasonic üretimi

Önerdiğiniz PSU, C Gold modelinin 2022 revizyonu ve CWT üretimi (Seasonic platformundan daha iyi kısmı ayrı). Bir zahmet ezbere ve iki dakikalık Google araması neticesinde konuşmayı bırakınız.

Ayıca BitFenix markasına ait bir PSU´yu 1-2 adet firma yapıyor ve hepside oldukça güvenilir.

Bu da CWT üretimi bir model ve ayrıca ben; "1500 TL'lik farkı sağlayan nedir?" diye sormuştum.

Örneğin LG'nin yaptığı 20 bin TL televizyon olsun, bir de Vestel markasının 9 bin TL televizyonu olsun.
Bu iki televizyonda aynı fabrikada aynı panel ile üretiliyor olsun.

TV'de de tek başına panel bir şey ifade etmiyor. Bunun dışında pek çok değişken mevcut. Tarafsız incelemeler de bu sebeple önemlidir.

Sizin benim hakkımda bir zanna sahip olmadan önce, ne dediğinizi gözden geçirmeniz lazım.

Önerdiğiniz PSU, C Gold modelinin 2022 revizyonu ve CWT üretimi (Seasonic platformundan daha iyi kısmı ayrı). Bir zahmet ezbere ve iki dakikalık Google araması neticesinde konuşmayı bırakınız.

Bu da CWT üretimi bir model ve ayrıca ben; "1500 TL'lik farkı sağlayan nedir?" diye sormuştum.

TV'de de tek başına panel bir şey ifade etmiyor. Bunun dışında pek çok değişken mevcut. Tarafsız incelemeler de bu sebeple önemlidir.
Tamam hocam o zaman siz 30-40K ekran kartına verip psu alırken de 1k fark vermemek için tr'de sorsan 100 kişinin bilmeyeceği bir marka satın alırsınız. Adam size Tv diye örnek vermiş siz Tv üzerinden konuşmaya çalışıyorsunuz. Allah eşinize dostunuza sabır versin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı