Ryan Air Rezaleti

Makaleler
24
Yer
İstanbul
Avrupa'daki en rezil şirketlerden biri olabilir.

Kabin içine çantanızı sokmanız için ve bunun standartlarını ölçmeleri için kare bir kutuları var. Çantanızı buraya koyup, sığıp sığmadığına bakıyorsunuz. Her neyse bombeli bir çanta konuldu bunun içine ve tam içine geçmediği için kabin görevlisi, kabine çantayı alamayacaklarını söyledi. Bunun üstüne daha önce bu çantayla Ryan Air'de uçulduğu söylenince kabin memuru ''ya olmaz işte, anlamıyor musunuz'' tarzında bir serzenişte bulundu. İsterseniz kabin bagajına koyup deneyelim, sığdığını biliyoruz denmesine rağmen o da kabul görülmedi.

Daha sonra ağızlarının ucuyla konusarak 2 secenek sundular:

1- Çantayı bize bırakacaksınız, biz size 60 Euro karşılığında kargolayacağız.
2- İçindekileri alacaksanız ve çantayı bize hediye edeceksiniz. İsterseniz yine kargolarız.

Çanta 40 euro zaten, gidip yenisini alırım 20 euro da cebimde kalır :D

Böyle standardı olmayan şirketlerle, müşteriye saldırır gibi yaklaşan personele sahip şirketlerle, bir dedikleri bir dediklerini tutmayan şirketlerle uçunca böyle saçmalıklarla karşılaşabiliyorsunuz işte. Ucuz etin yahnisi yavan oluyor.

hero-travel-ryanair.jpg

Son düzenleme:
Avrupa'nın en ucuzu olduğu için tercih ettiğim şirkettir sadece sırt çantamla gittiğim için sorun çıkmıyor. Kabin bagajı hakkı bile almadan gidiyorum. 1 keresinde 1B koltuğu denk gelmişti (ön kapının dibi) kabin bagajı hakkı almadığım için çantamı koltuğun altına tıkacaktım. Hostes kadın burası acil tahliye kapısı çantanızı koyamazsınız falan dedi ona verdim başka yere götürdü inerken verdi.

Pegasus tan pek bir farkı yok işte. Son düzenleme ile birlikte Ryanair 40cm x 20cm x 25cm ve 10kg altı el bagajlarını ücretsiz kabul ediyordu. Hatta kontrol bile etmeden bindiriyorlardı. Ya sizin bavulunuz fazla göze batmış ya da çalışanların ... luğuna kurban gitmişsiniz.

Ryanair zaten yani. Zaten Low cost bir firma oldukları için çok bir şey beklemeye gerek yok. Uçur ve bırak beni istediğim yere yeterli. Fiyatı da o kadarlık olursa sevinirim. Bizdeki Low cost firma mesela Pegasus ama maşallah THY ile aynı fiyata uçuyor🤣 Low cost olayını ya çok yanlış anlamışlar ya da çakallıkta çığır açmış durumdalar:)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı