Ryzen 1200 ve GTX 1060 düşük GPU kullanımı

Saçmalamayın. R3 1200 ile 1300X arasındaki fark çok az. İkisi de O.C yapılmadığı takdirde az da olsa darboğaz yapar.

RAM'i OC yapmak mümkün mü ?

Evet XMP ya da A-XMP ile BIOS'tan yapabilirsiniz. Ama desteklenen mHz değerlerinde yapabilirsiniz.

Çözünürlük ve ayarları belirtin, 1080p ve yüksek ayarlarda tekrar deneyin, olmadı DSR ile çözünürlük yükseltip deneyin.
DSR Ayarlarını yapınca FPS artıyor fakat GPU kullanımı anlık düşünce FPS de düşüyor. GPU'yu sürekli %100'de tutmanın bir yolu var mı acaba

Evet XMP ya da A-XMP ile BIOS'tan yapabilirsiniz. Ama desteklenen mHz değerlerinde yapabilirsiniz.
RAM zaten 2400 mhz. Onu nasıl 2666 yapacağım ki

Ayarlar en sonda ise zaten GPU kendisini tam anlamıyla kullanmalı. R3 1200 kötü bir işlemci değil. Bu arada A320 anakartınız varsa O.C yapamazsınız.

Ayarlar en sonda ise zaten GPU kendisini tam anlamıyla kullanmalı. R3 1200 kötü bir işlemci değil. Bu arada A320 anakartınız varsa O.C yapamazsınız.

''MSI B350M PRO-VD PLUS'' Anakart kullanıyorum.

Bir sorum daha olacak. BIOS'tan OC yaparken MHZ değerini arttırırken Voltage değerini ne kadar oranda arttırmalıyız? Veya ben sadece MHZ'yi arttırsam Voltage de otomatik olarak işlemcinin ihtiyacı olduğu kadar artsa olmuyor mu? Birkaç OC denememde ya PC hiç açılmadı ya da kısa süre kullandıktan sonra siyah ekran verdi.

Overclock yapınca biraz voltaj verin ama çok az. Voltaj az olursa açmaz yada mavi ekran verir. Lolde darboğaz yapması normal. Ama şunu da unutma lolde üst seviye ekran kartları hiç bir zaman %100 kullanılmaz. İşlemciyi yükseltseniz bile ekran kartının tümünü gene kullanmaz ama droplar falan varsa gider. Bu dediklerim lol için geçerli. Sizin dediğinize göre CPU kullanımı %100 ama bu bütün çekirdekler için geçerli değildir sanırım. 1 ya da 2 çekirdek %100 dür.

Voltajı arttırmanızı gerektiren olay yok burada. Yanlış bir oynama ile bilgisayarı yakabilirsiniz.

İşlemciyi 3.85 MHz hızına 1.425 V ile OC yaptım ve şu an için stabil çalışıyor. AMD Ryzen Master uygulamasını kullandım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle R3 1200 ve R3 1300x arasında %10 luk bir performans farkı var, R3 1300x GTX1060'la beraber düzgün bir test sisteminde çoğu oyunda OC olmadan stabil ve darboğazsız çalışmaktadır. R3 1200 düzgün ve yüksek MHz'li bir dual RAM kitle beraber "B350 "veya "X370" ibareli bir anakartta kendi stok soğutcusuyla düzgün OC yapılırsa çoğu oyunda GTX1060'ı besleyebilir. Alttaki bıraktığım videoda R3 1200 ve GTX 1060'ı görebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Kullandığı RAM'ler 2933MHz'de çalışıyor ve çift kanal olarak çalışıyor dikkat edelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…