RAM'i OC yapmak mümkün mü ?8. Nesil Intel'e bulaşmayın. Zaten elinizde Ryzen sistem var. Sadece işlemciyi değiştirin ve RAM'i 2666 MHZ seviyesine OC yapın. Masrafı minimumda tutmuş olursunuz. Şimdi git 600 lira İ3 al sonra 750 lira anakart al falan değmez. Onlara 1350 bayılacağınıza aynı parayla R5 1600X ve sıvı soğutma alırsınız.
DSR Ayarlarını yapınca FPS artıyor fakat GPU kullanımı anlık düşünce FPS de düşüyor. GPU'yu sürekli %100'de tutmanın bir yolu var mı acabaÇözünürlük ve ayarları belirtin, 1080p ve yüksek ayarlarda tekrar deneyin, olmadı DSR ile çözünürlük yükseltip deneyin.
RAM zaten 2400 mhz. Onu nasıl 2666 yapacağım kiEvet XMP ya da A-XMP ile BIOS'tan yapabilirsiniz. Ama desteklenen mHz değerlerinde yapabilirsiniz.
Ayarlar en sonda ise zaten GPU kendisini tam anlamıyla kullanmalı. R3 1200 kötü bir işlemci değil. Bu arada A320 anakartınız varsa O.C yapamazsınız.
Overclock yapınca biraz voltaj verin ama çok az. Voltaj az olursa açmaz yada mavi ekran verir. Lolde darboğaz yapması normal. Ama şunu da unutma lolde üst seviye ekran kartları hiç bir zaman %100 kullanılmaz. İşlemciyi yükseltseniz bile ekran kartının tümünü gene kullanmaz ama droplar falan varsa gider. Bu dediklerim lol için geçerli. Sizin dediğinize göre CPU kullanımı %100 ama bu bütün çekirdekler için geçerli değildir sanırım. 1 ya da 2 çekirdek %100 dür.''MSI B350M PRO-VD PLUS'' Anakart kullanıyorum.
Bir sorum daha olacak. BIOS'tan OC yaparken MHZ değerini arttırırken Voltage değerini ne kadar oranda arttırmalıyız? Veya ben sadece MHZ'yi arttırsam Voltage de otomatik olarak işlemcinin ihtiyacı olduğu kadar artsa olmuyor mu? Birkaç OC denememde ya PC hiç açılmadı ya da kısa süre kullandıktan sonra siyah ekran verdi.
Voltajı arttırmanızı gerektiren olay yok burada. Yanlış bir oynama ile bilgisayarı yakabilirsiniz.''MSI B350M PRO-VD PLUS'' Anakart kullanıyorum.
Bir sorum daha olacak. BIOS'tan OC yaparken MHZ değerini arttırırken Voltage değerini ne kadar oranda arttırmalıyız? Veya ben sadece MHZ'yi arttırsam Voltage de otomatik olarak işlemcinin ihtiyacı olduğu kadar artsa olmuyor mu? Birkaç OC denememde ya PC hiç açılmadı ya da kısa süre kullandıktan sonra siyah ekran verdi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.