Örnek olarak önerebileceğiniz bir ram varmı ?Asus B350M-K alabilirsiniz. R3 1300X, ufak bir OC ile GTX 1060'ı dahi besleyebilir. Eğer B350 çipsetli bir anakart bütçeyi çok aşıyorsa, ramleri daha yüksek frekanslı modellerini tercih edin, Ryzen' lerden tam performans almak için.
Evet ryzen serisini beğendim gayet iyiGüzel seçim yapmışsınız, ben de yakın zamanda imzamdaki sistemi topladım gayet memnunum, oc yapacağımdan ben r3 1200 modelini aldım b350 chipsetli anakartla. R3, şu anda uygun saat hızlarında i3'den bir adım önde.
Örnek olarak önerebileceğiniz bir ram varmı ?
Örnek olarak önerebileceğiniz bir ram varmı ?
Evet ryzen serisini beğendim gayet iyi
Pcyi alalı 2 ay oldu gayet memnunum.Bu arada xmp yi aktif kullanmalı mıyım yoksa yeni almışken zorlamanın bir anlamı yok mu ?
Aynen benimki de 3000 mhz ben onu unutmuşumBellek frekansı yükseltmesinden bahsediyorsunuz, benin ramler 3000 mhz destelki, ilk aldığımda 2400 çalışıyordu, anakart bios'dan profil seçip direk 3000 mhz oldu. Siz de yapabilirsiniz, ne kadar destekliyorsa artık, uygun profili seçebilirsiniz. Ryzen sistemde bellek frekansı hızı önemli.
pardon 3000 mhz xmp açmadığımı unutmuşum.Bu RAM' leri öneririm. Hem 2×4 GB olduğu için hemde 3200 Mhz olduğu için. Bütçenizi aşıyorsa tek modül yada 3000 Mhz bir RAM alabilirsiniz.
Corsair Vengeance LPX 8GB (2x4GB) DDR4 3200Mhz CL16 RAM CMK8GX4M2B3200C16R - Nanokatalog
3000 Mhz 2×4 bulamadım. Bu RAM' leri alsanız bile 3000 Mhz de çalışacaktır. Yani bir sorun olmaz. Anakart en fazla kaç Mhz destekliyorsa o frekansta çalışacaktırlar. Tabi siz 2×4 gb 3000 Mhz bulursanız alın 3200 Mhz alıp fazla para verip 3000 Mhz de kullanmaktan iyidir.[emoji6]Aynen benimki de 3000 mhz ben onu unutmuşumArada açıyorum xmpyi sizce sürekli açık durmalı mı?
pardon 3000 mhz xmp açmadığımı unutmuşum.
Xmp yapmam da herhangi bir sakınca yok değil mi bazı kişilere sordum normal ömrü 4 sene ise xmp ile 2 seneye iner diye yorumlarda bulundular bende kendi desteklediği frekans herhangi bir şey olmaz diyorum sizce hangimiz haklıyız? Bu arada anakart 3200 mhz olması lazım3000 Mhz 2×4 bulamadım. Bu RAM' leri alsanız bile 3000 Mhz de çalışacaktır. Yani bir sorun olmaz. Anakart en fazla kaç Mhz destekliyorsa o frekansta çalışacaktırlar. Tabi siz 2×4 gb 3000 Mhz bulursanız alın 3200 Mhz alıp fazla para verip 3000 Mhz de kullanmaktan iyidir.[emoji6]
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.