Ryzen 1400 OC Sorunu

Makaleler
9
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10750H || GTX 1660 Ti 6 GB Mobile || 2x16 GB RAM || 512 GB NVMe M.2 SSD || 1080p 144 Hz IPS Panel || Windows 11-macOS Big Sur || Acer Nitro 5 AN515-55 2020 ||
Meslek
Öğrenci
  • AMD Ryzen 1400 3.2 GHz
  • 8 GB DDR4 3000 MHz GSKILL RAM (2933 MHz'de çalışıyor.)
  • ASUS PRIME B350M-A (BIOS en son sürüm.)
  • ASUS R9 380 4 GB Windows 10 Pro 64 Bit (Son sürüm güncelleme kurulu.)
  • COOLER MASTER RC-K350 PSU ve Kasa (600W)
Bu aralar Render işim oluyor. Bu yüzden işlemciye OC yapmak istiyorum etkisi olur diye düşünüyorum. BİOS'tan ASUS Optimal Mode seçip açtığımda 3.8 GHz 3-5 dakika çalışıyor oyuna girersem 1 dakika sonra PC donup kalıyor. Ben bu sorunu nasıl çözerim ? Ya da nasıl 3.8 GHz sağlıklı Oc yapabilirim. Stok soğutucu mevcut.

Belki ani sıcaklık artışları fandan da olabilir. Otomatik hız ayarlayıcı belki anlık olarak hızı falan düşürüyordur. Ama senin sıcaklıkların gayet normal. Bu sıcaklıkları Wraith Stealth ile alıyorsun. Senin işlemci tahminimce sıvı soğutma ile 4 üstünü 4.2'yi falan zorlar.

Belki ani sıcaklık artışları fandan da olabilir. Otomatik hız ayarlayıcı belki anlık olarak hızı falan düşürüyordur. Ama senin sıcaklıkların gayet normal. Bu sıcaklıkları Wraith Stealth ile alıyorsun. Senin işlemci tahminimce sıvı soğutma ile 4 üstünü 4.2'yi falan zorlar.
Teşekkürler fan ayarlarına da bakarım bu şekilde zarar gelmediğini anlamış oldum. Bütçem olunca iyi bir hava veya sıvı soğutma alacağım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı