Ryzen 1500X ve GTX 1060 sistem toplama

Sinan Tan

Megapat
Daha fazla  
3500 TL kadar bütçem var, mümkünse 3500'ü pek geçmemeye çalışıyorum. SSD şu an için almayı düşünmüyorum. Çok fazla soru sordum ancak benim için çok kritik sorular bunlar, olabildiğince yardımcı olursanız sevinirim. Her türlü önerilerinizi bekliyorum. Benim topladığım sistem aşağıdaki gibi.

Sorularım:
  1. Anakart 3200MHz iken RAM'in 2400MHz olması sorun olur mu?
  2. Gameekstra Kadıköy şubesinden alsam, Vatan'dan daha ucuza gelir mi?
  3. Benim için en önemli soru: Seagate Barracuda 1TB alacaktım. Ancak GTX 1060 6 GB'ı zorlamak için harddisk almayacağım. Şu anda kullandığım bilgisayarın eski minimum 5-6 senelik bir harddiski var. 500-700 GB arası tam belleğini bilmiyorum. GTX 1060'ı zorlamak için harddisk yerine nereden kısabilirim ve harddisk almamam eskisini takmam çok sorun yaratır mı?
  4. Kasa çok mu pahalı ve 600W bu sistem için fazla mı?
  5. Eski kasamı götürsem eski kasamdaki harddiski söküp yeni alacağım bilgisayara takarlar mı?
  6. Ryzen 5 1500x yerine i5 7500 mü almalıyım?
Sistem:

1 - Hayır, RAM MHz sadece RAM'in çalışma hızını etkiler, Ryzen bilgisayarlarda ise RAM MHz'nin yüksek olması önemli.
2 -Vatandan alma zorunluluğunuz yoksa başka bir sistem önereceğim size
3 -Eskisini takman sorun yaşatmaz, GTX1060'ı zorlamana gerek yok 3500TL'lik bir bütçe İşlemci Anakart RAM Kasa ve Ekran Kartı için oldukça yeterli bir bütçe.
4 - 600W Bu sistem için fazla evet, fakat gelecekte upgrade yaparsan yeni PSU almana gerek kalmaz 600W 80+ bir PSU alırsan şimdiden.
5 -Evet takarlar, takmazlarsa bile sadece kabloları takıcaksın sen HDD'ye.
6 -Ryzen 5 1500x yerine almalımıyım sorusunun cevabı kesinlikle HAYIR.

Önerdiğim bilgisayar:

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    17,7 KB · Görüntüleme: 99
Hdd dediğin 150 tl kıy paraya al hiç eskisini kullanma sata 3 uyumlu değildir belki. Ram bus hızı sıkıntı olmaz anakart fazla ise.Kasads pahalı değil ben cooler master haf 912 yi 520 tl ye aldım

3500 TL kadar bütçem var, mümkünse 3500'ü pek geçmemeye çalışıyorum. SSD şu an için almayı düşünmüyorum. Çok fazla soru sordum ancak benim için çok kritik sorular bunlar, olabildiğince yardımcı olursanız sevinirim. Her türlü önerilerinizi bekliyorum. Benim topladığım sistem aşağıdaki gibi.

Sorularım:
  1. Anakart 3200MHz iken RAM'in 2400MHz olması sorun olur mu?
  2. Gameekstra Kadıköy şubesinden alsam, Vatan'dan daha ucuza gelir mi?
  3. Benim için en önemli soru: Seagate Barracuda 1TB alacaktım. Ancak GTX 1060 6 GB'ı zorlamak için harddisk almayacağım. Şu anda kullandığım bilgisayarın eski minimum 5-6 senelik bir harddiski var. 500-700 GB arası tam belleğini bilmiyorum. GTX 1060'ı zorlamak için harddisk yerine nereden kısabilirim ve harddisk almamam eskisini takmam çok sorun yaratır mı?
  4. Kasa çok mu pahalı ve 600W bu sistem için fazla mı?
  5. Eski kasamı götürsem eski kasamdaki harddiski söküp yeni alacağım bilgisayara takarlar mı?
  6. Ryzen 5 1500x yerine i5 7500 mü almalıyım?
Sistem:
Kasayı Akasa Venom LX 600W alın, kablolaması daha iyi ve üç fanla geliyor. VS600 PSU kullanan bir arkadaşımdan görüş isteyeceğim yazarım sonra. RAM'leri 3000mhz civarı alın fark büyük oluyor Ryzen'de. Dual kartlar Strix fanları kullanıyorsa sesli çalıştıklarını söyleyebilirim rakiplerine göre MSİ Armor daha iyi olur fiyat farkı yoksa. Fakat fark varsa bunu da alabilirsiniz.

Cevaplarınız için çok teşekkürler. Vatandan değil, sinerji bilgisayardan almayı düşünüyorum. Sistemin son hali şu: Hizliresim Ancak kafama bir soru takıldı. Şuanki monitörüm 1600x900 samsung'un bir monitörü. 1060'a 1080p ekran kartı falan diyorlar. Monitörüm 1600x900 olduğundan bir sıkıntı çıkmaz değil mi? Ve bilgisayarın son hali nasıl olmuş? Kasa bana biraz pahalı geldi ancak daha alternatif bir kasa bulamadım. Kasa ve diğer tüm önerilere açığım. Cevaplarınızı bekliyorum :like:

Cevaplarınız için çok teşekkürler. Vatandan değil, sinerji bilgisayardan almayı düşünüyorum. Sistemin son hali şu: Hizliresim Ancak kafama bir soru takıldı. Şuanki monitörüm 1600x900 samsung'un bir monitörü. 1060'a 1080p ekran kartı falan diyorlar. Monitörüm 1600x900 olduğundan bir sıkıntı çıkmaz değil mi? Ve bilgisayarın son hali nasıl olmuş? Kasa bana biraz pahalı geldi ancak daha alternatif bir kasa bulamadım. Kasa ve diğer tüm önerilere açığım. Cevaplarınızı bekliyorum :like:
Sistem güzel olmuş, kasa çok pahalı değil fakat az daha kısmak isterseniz Akasa Venom LX 600W alabilirsiniz, Ram'i 3000mhz alın.

Sistem bugün aldım vatan bilgisayardan ancak bu attığım fotoğraftakilerden hiçbiri değil :like: şimdi yeni konu açıp orada parçaları yazacağım herkese teşekkür ederim

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı