Ryzen 1500X ve MSI GTX 1060 Performans Sorunu

Makaleler
98
Herkese merhaba aşağıdaki sistemi topladım, fakat sanki oyunlarda tam performansı vermiyormuş gibi hissediyorm FPS açısından, GTA 5'te videolardaki FPS değeri tutuyor aşağı- yukarı fakat LOL'dür,CS'dir bu oyunlarda FPS değerim çok daha aşağıda kalıyor. Sizce ekran kartıyla alakalı bir problem olabilir mi ? Yoksa kurduğum Windows 10 dan mıdır ? Veya görüntüyü dönüştürmek için HD-VGA dönüştürücü kullanıyorum hiç alakası olacağını sanmıyorum da. Neyden kaynaklı olabilir sizce problem? Yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Ne yalan söyleyeyim ASUS set dizmediğime pişman oldum şuan :(

-AMD Ryzen 5 1500X 3.5GHz 16 MB AM4
-MSI B350M Gaming Pro 2400Mhz AM4+ mATX
-Msi GeForce GTX 1060 Gaming X 6GB
-Corsair 16GB(2x8GB) Vengeance Lpx DDR4 2400mhz CL14
-WD 1TB Black 64MB 7200rpm (WD1003FZEX)
-Corsair VS600 - 600W 80Plus
-RAM'ler 2400MHz, ekran kartı ise gaming modunda.

Dipnot: i3 7100 - Asus GTX 1050 Ti olan arkadaş benden daha yüksek FPS alıyor, oynadığımız 3-4 online oyunda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözünürlüğünüzü paylaşın. Daha yüksek FPS almasının sebebi kullandığı çözünürlük ve ayarlar ile alakalı olabilir. 1080p'de 60 FPS aldığınız bir oyun 720P'de 80+ olabiliyor. Arkadaşınızla aynı çözünürlük ve aynı ayarlarda bir daha deneyin. Bu arada yazılımların güncel olduğunu, işletim sistemini de Windows 10 olduğunu varsayıyorum. ASUS'da alsanız EVGA'da MSI'da arada ciddi bir fark olmayacaktır. Zira içindeki grafik işlem birimi Nvidia tarafından üretiliyor.

Ceza almıştım o yüzden hemen dönemedim..

Hangi çözünürlük ve ayarlarda oynuyorsunuz? Monitörünüz ne? MSI Afterburner ile oyun içi değerleri atın.
CS'de 1024x768 Low ayarlar fakat FPS 160-170 arası gidip geliyor, online oyunlarda 1024x768 oynuyorum. Monitörüm Acer V193W - 75Hz destekliyor, tek sıkıntısı VGA olması..

Çözünürlüğünüzü paylaşın. Daha yüksek FPS almasının sebebi kullandığı çözünürlük ve ayarlar ile alakalı olabilir. 1080p'de 60 FPS aldığınız bir oyun 720P'de 80+ olabiliyor. Arkadaşınızla aynı çözünürlük ve aynı ayarlarda bir daha deneyin. Bu arada yazılımların güncel olduğunu, işletim sistemini de Windows 10 olduğunu varsayıyorum. ASUS'da alsanız EVGA'da MSI'da arada ciddi bir fark olmayacaktır. Zira içindeki grafik işlem birimi Nvidia tarafından üretiliyor.
Çözünürlüğü değiştirsem de çok bir şey değişmiyor, testlerdeki çözünürlüklerden daha aşağıda fakat FPS olarakta daha aşağıda, yazılımlar güncel ve Windows 10 kullanıyorum..

Başka bir forumda biraz daha beklemen gerek dediler Ryzen'ların BIOS güncellemesiyle zamanla performansı daha artacaktır dediler, bana da mantıklı geldi her ne kadar 3-4 ay geçmiş olsa da belki hala uyum problemleri vardır, BIOS güncellemesiyle belki çözülebilir..

Monitör ile ekran kartı dengesiz o yüzden bu sıkıntı. 150 KG bir insanı 32 beden pantolona sığdırmak gibi. GTX 1060 1080P yüksek FPS kartı, ama bir yönden baktığımızda CS GO'da FPS ile alakalı gereksiz durumlar olabiliyor. Mesela ben çözünürlüğü düşürünce FPS düşüyor. :yokartık: @Nazım Paşa'ya katılıyorum en yakın zamanda 1080P monitör almaya bak. (y)

Çünkü çözünürlüğü azaltmanız değil arttırmanız gerek. O kart 900p için çok güçlü. DSR açıp 1080p'de kullanın. Ve en yakın zamanda kaliteli 1080p bir monitöre geçin.

Şuan için monitör değişmem mümkün değil ama illaki değişmem gerekicek ilerde, performansın monitörden düşmesi biraz saçma geldi bana..

Monitör ile ekran kartı dengesiz o yüzden bu sıkıntı. 150 KG bir insanı 32 beden pantolona sığdırmak gibi. GTX 1060 1080P yüksek FPS kartı, ama bir yönden baktığımızda CS GO'da FPS ile alakalı gereksiz durumlar olabiliyor. Mesela ben çözünürlüğü düşürünce FPS düşüyor. :yokartık: @Nazım Paşa'ya katılıyorum en yakın zamanda 1080P monitör almaya bak. (y)

Cs'de değil sadece online oyunlarda genel bir sıkıntı var gta5'te böyle bir sıkıntı yok sinir olucu durum burda, oynadığım oyunları video alan birisiyim ve inanılmaz fps düşüşleri oluyor bir anda 250 fpsden 160'lara düşüyor sonrası malum :) Neyse bios güncellemsiyle toparlar diye düşünüyorm ben, zamanı gelincede monitör değişeceğiz mecbur..

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı