Ryzen 16 GB RAM 8GB Kullanılabilir Sorunu

AdLitteramNihil

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bugün kendime Ryzen 5 1600'lü bir sistem topladım. BIOS ekranında aldığım 16 GB'lık RAM'in 8GB'ı gözüküyordu. Windows kurdum ve 16GB RAM gözüktü ancak RAM'lerin sadece yarısı kullanılabiliyor. Lütfen yardım edin.

Dosya Ekleri

• Capture.PNG.559bb375694356d130cbf6d52d86c4a4.PNG
    18,8 KB · Görüntüleme: 230
  • 2.PNG.1e5a08a1f8ed4d24f39f543c7bce22b5.PNG
    15,5 KB · Görüntüleme: 179
Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'leri doğru slotlara taktığınızdan emin olun. 2-4 veya 1-3 olarak takmanız gerek. Eğer olmadıysa tek RAM ile deneyin sorunlu veya bozuk RAM'i bulup servise gönderin.

RAM'leri doğru slotlara taktığınızdan emin olun. 2-4 veya 1-3 olarak takmanız gerek. Eğer olmadıysa tek RAM ile deneyin sorunlu veya bozuk RAM'i bulup servise gönderin.
Sorunlu bir ram yok, bu konuyu yabancı forumda açmıştım istiyorsanız yaptıklarımı takip edin. Bu farklı kombinasyonlarla da denenince çözülecek bir sorun değil, zaten 16 GB RAM takılı görünüyor.

Bkz: 8GB RAM Kullanılabilir Miktar 3.9GB Sorunu

16 GB Ram bozuk olsa da gözükür zaten. Onunla bir alakası yok.
Anlamadınız sanıyorsam. Tekrar edeyim, bu sorunu Ryzen'de yaşayan insanlar varmış.
linustechtips.com/main/topic/831224-only-half-of-my-16gb-of-ram-is-showing-up-on-bios/
Buyrun burada açtığım konu var.

Bkz: 8GB RAM Kullanılabilir Miktar 3.9GB Sorunu

16 GB Ram bozuk olsa da gözükür zaten. Onunla bir alakası yok.
Sizin dediğiniz gibi olsaydı eğer, BIOS'ta 16 GB RAM görünürdü, teker teker denedim. Anakart iki tane belleği de görüyor ancak çift kanal değil tek kanal 8 GB çalışıyor.

Demek ki herkes işine gelen bir konu olunca yardım ediyor, işine gelmeyince zor olunca yardım etmekten kaçınıyor. Diğerlerinin sorunu kimsenin umrunda değil, sadece herkes kendilerini kanıtlamak istiyor basit ve hazır problemlere. Burada emeği geçenlerden bahsetmiyorum ama bir çok kişi sanırım forumun amacını anlamıyor. Ben de kimseye yardım etmem o zaman, biraz anlayışlı olun, hali hazırda duran sistem toplamak isteyen kişilerle durmadan ilgilenmek hatta onları didik didik aradan seçmek yerine sorunları başlarına dert olan arkadaşlarla biraz ilgilenin. İnsaf, bu konuyu 2. açışım sadece 1 kişi baktı.

Aynı s.

Aynı sorunu yaşıyorum çözmenin bir yolunu buldunuz mu aceba.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…