Ryzen 1600 AF B450 Aorus Elite V2 sistemde EFI dosyası ayarlamak

overrman

Kilopat
Daha fazla  
RAW dosyasını indirdim ve USB belleğe yazdım. Şu anda EFI dosyalarını ayarlamam gerekiyor fakat tam olarak ne yapacağımı anlamadım. Kendi donanımıma göre bir kext mi oluşturmam ya da hazır bulmam mı gerekiyor? İlk kez kuruyorum o yüzden tam olarak ne yapmam gerektiğini kavrayamadım.

Sistem:
Ryzen 5 1600 AF.
Gigabyte B450 Aorus Elite V2.
XFX RX 6600.
Gigabyte 16 GB RAM.
Crucial BX500 256 GB SATA SSD.
@tristessehivernale

Buradaki EFI benim sistemimde de çalışabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet çalışacaktır. Onun dışında kurulumu yapmadan önce boot argümanlarından “shikigiva=40”, “shiki-id=Mac-7BA5B2D9E42DDD94” ve “agdpmod=pikera” komutlarını kaldırın. Ayrıca eğer isterseniz imajlarımızın içinde bulunan hazır EFI dosyalarını da kullanabilirsiniz.

Evet çalışacaktır. Onun dışında kurulumu yapmadan önce boot argümanlarından “shikigiva=40”, “shiki-id=Mac-7BA5B2D9E42DDD94” ve “agdpmod=pikera” komutlarını kaldırın. Ayrıca eğer isterseniz imajlarımızın içinde bulunan hazır EFI dosyalarını da kullanabilirsiniz.
Bahsettiğinız boot argümanları tam olarak nerede? Boot klasöründeki Bootx64 dosyasını notpad ile açtığımda anlaşılmaz yazılar çıkıyor karşıma
Bir de hazır EFI dosyalarını kullanırsam sistemde çalışmayan bir parça olur mu? Ethernet, USB portları gibi.
Hocam bahsettiğiniz komutları buldum ve kaldırdım şu bios ayarlarını yapacağım fakat 4D Decoding ayarları nerede bulamadım.

“config.plist” dosyasını düzenleyeceksiniz. Hazır EFI kullanırsanız elbette çalışmayan donanımlar olacaktır.
Hocam kurulumu tamamladım. Yeni yayınlanan videodaki adımları kendi sistemime göre yaptım. PlatformInfo kısmında hangi modeli seçmem gerek veya seçmem gerekiyor mu?

@overrman EFI hazırlıyorum size, biraz bekleyin. Okay, kurulumu tamamlamışsınız sayfayı yenilememiştim. PlatformInfo kısmında MacPro7,1'i seçebilirsiniz. Şu bağlantılara göz atabilirsiniz, sisteminiz için güzel şeyler:

@overrman EFI hazırlıyorum size, biraz bekleyin. Okay, kurulumu tamamlamışsınız sayfayı yenilememiştim. PlatformInfo kısmında MacPro7,1'i seçebilirsiniz. Şu bağlantılara göz atabilirsiniz, sisteminiz için güzel şeyler:
Hocam 7.1 seçtim. Fakat Apple Kimliğe giriş yapamıyorum. App Store'a giriş yaptım direkt fakat Apple kimlikte sunucuyla iletişim kurulamadı hatası veriyor giriş yaparken.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı