EFI dosyası nasıl oluşturulur?

Jomeyka

Kilopat
Daha fazla  
İyi günler. Yaklaşık iki gündür Hackintosh kurmaya çalışıyorum Technopat dahil olmak üzere birçok rehberi okudum ancak hala kendi sistemime ait EFI klasörünü ve Config'i (aynı şey mi bilmiyorum) nasıl yaratacağımı çözemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

i5-6402P Skylake.
GTX960-4 GB.
ASUS B250 Gaming.
8 GB RAM.

Skylake işlemciye uygun config.plist dosyası bulmanız gerek ve EFI/OC/ klasörünün olduğu yere config dosyanızı atmanız gerek. Eğer Clover kullanacaksanız EFI/Clover/ dizini. Ayrıca hangi macOS sürümünü kurmayı düşünüyorsunuz ? Bu sistem için ben Big Sur veya Mojave önerebilirim.

Skylake işlemciye uygun config.plist dosyası bulmanız gerek ve EFI/OC/ klasörünün olduğu yere config dosyanızı atmanız gerek. Eğer Clover kullanacaksanız EFI/Clover/ dizini. Ayrıca hangi macOS sürümünü kurmayı düşünüyorsunuz ? Bu sistem için ben Big Sur veya Mojave önerebilirim.
Güncel yazılımlar kullanmayı seven birisiyim ve LogicPro'da kullanacağım için Ventura kullanmayı düşünüyordum. Eğer Ventura ya da Monterey performanssız olacaksa hiç girmeyeyim. Sizce?

Güncel yazılımlar kullanmayı seven birisiyim ve LogicPro'da kullanacağım için Ventura kullanmayı düşünüyordum. Eğer Ventura ya da Monterey performanssız olacaksa hiç girmeyeyim. Sizce?
Hocam Ventura'yı bilemiyorum ama Monterey olabilir belki. Yinede şansınızı deneyin isterseniz.

Hocam isterseniz M1 çipli MacBook Pro alın. O da fena değil. Performansı güzel.

Hocam Ventura'yı bilemiyorum ama Monterey olabilir belki. Yinede şansınızı deneyin isterseniz.

Hocam isterseniz M1 çipli MacBook Pro alın. O da fena değil. Performansı güzel.
Tabi ki de asıl istediğim o ancak malum günümüz şartları :) Teşekkürler yine de.
Harici Ekran kartınızın desteği yok. Dahili ekran kartına şimdi bakıyorum. Ekran kartının Ventura dışında desteği var. (Dahili) Dahili ekran kartı ile kullanmak istiyorsanız kurabiliriz.
Teşekkürler

Monterey imajını yazdırın, işlem bitince Monterey imaj makalesindeki EFI'yi indirin ve USB'deki EFI\OC klasörüne atın. EFI\OC\Configler\Masaüstü klasöründen Sky Lake ismini içeren configi EFI\OC klasörüne atın ve adını config.plist olarak değiştirin. Anakartınız ROG STRIX B250G GAMING ise IntelMausi.kext'i, PRIME B250M-A ise RealtekRTL8111.kext'i indirin ve aşağıdaki rehber ile ProperTree kullanarak EFI'ye işleyin.
Daha sonra Apple servisleri için aşağıdaki rehberden SMBIOS ayarların, iMacPro1,1 kullanabilirsiniz.
Bunlar dışında gerekli temel kextler EFI'de işlenmiş durumda, bu işlediklerimiz kurulum için yeterli olacaktır.

Kurulumdan sonra ekran kartı tanıtma konusunda da Intel ekran kartını kullanacaksanız macOS'i kurduktan sonra bu videoya bakabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer Nvidia kartınız GTX 960'ı kullanacaksanız kart normalde maksimum High Sierra destekliyor, bir yama sayesinde bu ekran kartını High Sierra üstü sürümlerde de kullanabiliyorsunuz. Tabii yama performans düşüklükleri ve bazı hataları da beraberinde getiriyor, eğer sadece günlük işler yapacaksanız yama ile Monterey kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı