Ryzen 1600 için 3000 MHz RAM vs 2666 MHz RAM

D.Force

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. 5 gün önce Vatan Bilgisayar'dan bir sistem topladım ve aldıktan sonra sitede Gskill 3000 MHz (1x8) RAM olduğunu fark ettim. Gittim konuştum ve parçalar geldikten sonra biz sizi ararız gelirsiniz ve değişim yapılır dedi. Dün aradılar ürününüz hazır diye ben de topladıklarını düşündüm malum havalar da çok sıcak çıkasım gelmedi getirmelerini bekledim ve akşama doğru sistemi teslim aldım. Şimdi soruma gelecek olursak almış olduğum CORSAIR 8GB Vengeance DDR4 2666MHz CL16 Ramı GSKILL 8GB RipjawsV Kırmızı DDR4 3000MHz CL15 Ram ile değiştirmeli miyim? Son olarak da uyumluluk listesine göz attım ama hiçbir şey anlamadım yardımcı olabilecek var mı?

Sistem:
  • AMD Ryzen 5 1600 Soket AM4 3.4GHz - 3.6GHz
  • MSI GeForce GTX1060 ARMOR 6GB OC V1
  • GIGABYTE GA-AB350M-GAMING 3 DDR4 3200+(O.C)MHz
  • CORSAIR 8GB Vengeance DDR4 2666MHz CL16
  • WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB
  • ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
  • XIGMATEK TAURO SERİSİ 80PLUS BRONZE 600W

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiyat farkı istiyorlarsa değiştirmenin hiç bi mantığı yok, çünkü aralarindaki fark 4-5 saniyede bir 1-2 fps dir, yani ikisindede güncel oyunlarda aynı performansı alicaksin zaten, firmaların bir iki fps farkından sidik yaristirmasindan başka bişey değil mhz farkı.

Uyum konusunda ise aynı anakarttan ben de var. Ve 2666 Mhz'lik RAM kullanıyorum. Hiç bir sıkıntı yaşamadım. 3000 ile 2666 arasında ki fark hissedilmez bile.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı