Ryzen 1600 sistem görüntü vermiyor

mstf19

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarım açıkken bir anda görüntü gitti. Kapatıp açmayı denedim fakat anakart ve ekran kartının ışıkları sürekli yanıp yanıp sönüyor ve kasadan ses geliyor. Güç kaynağınında fanları dönmüyor. Diğer ekran kartını taktım sorun yine aynı. Ne yapmam gerekiyor ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistemim:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 1600
  • Anakart: MSI B350m Gaming Pro
  • RAM: GSKILL 8GB RipjawsV DDR4 3000MHz CL15
  • Ekran Kartı: Nvidia MSI GTX 150 Ti Gaming X 4 GB
  • Güç Kaynağı: EVGA 650 Watt 80+ Bronz

Son düzenleyen: Moderatör:
Prizden gelen kablonun tamamen oturduğuna dikkat et.
Anakart üzerine güç kaynağından gelen kabloların soketlerin tamamen oturduğundan ve doğru şekilde takıldığından emin olun.
Kablo ve soket bağlantıları üzerinde sıkıntı yoksa durum elektrik sorunu olabilir.
Priz üzerinden akım ölçümü yaptırın. Yüksek veya düşük voltaj durumu olabilir.
Prizlerin topraklaması var mı kontrol ettirin.
İç tesisat hatlarında sıkıntı yoksa sorun güç kaynağında olabilir.
Çevrenizdeki binaların birinde tanış bir arkadaşınız veya akrabanız varsa o evde deneyin. Sorun devam ediyorsa güç kaynağı sorunu kesinleşmiş olur.

Bu arada kasa üzerinde fazladan vida yuvası takılıysa anakartın bir yerine temas ederek kısı devre yaptırıyor olabilir.

Elektriksel bir soruna benziyor. Bu durumda bilgisayarı çalıştırmayın. Sorun PSU kaynaklı olabilir. Herhangi bir elektrik kesintisi oldu mu?

Yok olmadı. Mutfağa gidip geldim bir baktım görüntü gitmiş.
Prizden gelen kablonun tamamen oturduğuna dikkat et.
Anakart üzerine güç kaynağından gelen kabloların soketlerin tamamen oturduğundan ve doğru şekilde takıldığından emin olun.
Kablo ve soket bağlantıları üzerinde sıkıntı yoksa durum elektrik sorunu olabilir.
Priz üzerinden akım ölçümü yaptırın. Yüksek veya düşük voltaj durumu olabilir.
Prizlerin topraklaması var mı kontrol ettirin.
İç tesisat hatlarında sıkıntı yoksa sorun güç kaynağında olabilir.
Çevrenizdeki binaların birinde tanış bir arkadaşınız veya akrabanız varsa o evde deneyin. Sorun devam ediyorsa güç kaynağı sorunu kesinleşmiş olur.

Bu arada kasa üzerinde fazladan vida yuvası takılıysa anakartın bir yerine temas ederek kısı devre yaptırıyor olabilir.
Bilgisayar açıkken güç düğmesine basılı tutuyorum kapatmıyor bile.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bilgisayarım açıkken bir anda görüntü gitti. Kapatıp açmayı denedim fakat anakart ve ekran kartının ışıkları sürekli yanıp yanıp sönüyor ve kasadan ses geliyor. Güç kaynağınında fanları dönmüyor. Diğer ekran kartını taktım sorun yine aynı. Ne yapmam gerekiyor ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sistemim:
  • Ekran Kartı: Nvidia MSI GTX 150 Ti Gaming X 4 GB
Voltaj dalgalanması var. En yakın zamanda yeni bir PSU almanız iyi olacaktır.

Sistemim:
  • Ekran Kartı: Nvidia MSI GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB

Yeni PSU alın sıkıntı olmuş, gayet kaliteli PSU almak isterseniz Corsair VS650 650W

Arkadaşlar sorun düzeldi. Anakartı ve güç kaynağını servise gönderdim. Güç kaynağında sıkıntı yokmuş anakartta ise değişim oldu. Yardımlarınız için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı