Ryzen 1600 sistem nasıl?

sergukc

Centipat
Katılım
19 Mart 2020
Mesajlar
10
Gigabyte A320M S2H anakartım var.
Ryzen 5 1600 3.2 GHz işlemcim var.

Bu sisteme MSI RX 5700XT GAMİNG X almak istiyorum bir sorun olur mu acaba?
Anakart ile ekran kartı arasında uyumsuzluk olma ihtimali var mıdır? Yani demek istediğim her ekran kartı bu anakarta takılabilir mi pek bilmiyorum ben.
Tahminimce işlemciyi yükseltmen lazım diyeceksiniz fakat bir süre böyle kullansam bir sıkıntı yaşar mıyım? Ne gibi sıkıntılar yaşarım? Yoksa idare eder mi?
 
12 NM olan işlemciye OC yapılırsa, yüksek grafik gereksinimli oyunlarda darboğaz yaşatmıyor fakat genel anlamda-özellikle sizin OC yapamayacağınızı varsaydığımız durumda-darboğaz yaşatacaktır o kart. 5600XT-1660S-1650S modellerinden birine yönelmek daha mantıklı.
İkinci sorunun cevabı ise, sistem bileşenlerine bir zararı yok, ama ekran kartının gücünü tam anlamıyla kullanamıyorsunuz. Ama ileride işlemcimi yükseltirim derseniz neden olmasın. Acele etmelik bir durum yoksa AMD’nin yeni ekran kartları da beklenebilir. En azından bir nebze de olsa eski seri kartlar ucuzlayacak.
 
5700XT minimum 2K monitörde tam performans verir. 1080P monitörlerde FPS düşüklüğü yaşayanlar olmuş. Eğer 2K monitöre sahip değilsen arkadaşın dediği gibi 5500 XT'lere bakmalısın. ASUS ROG STRIX OC en iyisi konumunda, sonra MSI Gaming X onu takip etmekte...
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı