Şu an okul içerisindeyim eve gelince ilk işim size resimleri ve sonuçları iletmek olacakSiz BIOS görsellerini ekleyin.
Öncesinde AMD CPU BOOST özelliğini BIOS üzerinden bulup devre dışı bırakın.
Sorununuz ise RAM hızı ya da PSU kaynaklı görünüyor (ekran kartı sürücünüzün güncel olduğunu farz edersek). Çünkü Ryzen işlemciler yüksek hızda RAM istiyor. PSU sorunlarında da her zaman PC kapanacak demek değildir. PSU değişimi olana kadar oyunlarda drop yiyenler biliyorum.
Oyun içi ısı değerlerine MSI'dan değil, Cpu Hardware monitor info yazılımından bakın. O yazılımı açık tutarak oyuna girin. Maksimum değerleri tüm sistem bilgileri için göreceksiniz. Aşırı ısınan bir donanım varsa da onu görebileceğiz.
BIOS ayarlarını da beraber yapalım. Siz sayfa sayfa ekleyin.
Hala kasıyor Rami eski haline getiricemTür forest saçma bir şekilde kasıyor biosta ram 2133 MHz onu 2400 yaptım turboyu devreye soktum ekran kartın performans için ayarladım tekrar deniycem
Tür forest ultra low ayardada aynı problemi yaşıyorumHala kasıyor Rami eski haline getiricem
Yanlış bilgiyi ben vermiyorum. MSI Afterburner sadece oyunun kullandigi RAM miktarini göstermez. Totalde kullanilan RAM miktarını gösterir. Oyunu kapatin bakın bakalim MSI Afterburner a. Sistem boştayken bile 1.5-2 GB kullanım göstericektir. Yani sistemin kullandıgını da dahil ediyor. Sorun o yüzden kesinlikle RAM den degil. Sorun yazilimsal gibi geldi bana.8 gb ram ryzen sistemde sorun yaratıyor işlemci dual kanal ramlerde daha performanslı çalışmakta ve günümüz oyunları 9-12 gb ram kullanmaktadır eğer satın almadan çevrenizden 2400 mhz 8 gb ram takip dener iseniz sorun kesin olur ama artık oyun pc lerı 16 gb min. olmak zorunda
Yanlış biliyorsunuz arkada calişan uygulamalar vs windows ram kullandığı için 5.9 gb yakın bi ram kalıyor ramı 8 gb olan bi pcde oyunun 8 gb kullanma ihtimali var mi ? önerilen ayarlarda bile pubg 16 gb ram istiyor insanları yanlış bilgi vermeyiniz
Format sonrası driverları kuracağım sonuçları sizlere ileteceğimYanlış bilgiyi ben vermiyorum. MSI Afterburner sadece oyunun kullandigi RAM miktarini göstermez. Totalde kullanilan RAM miktarını gösterir. Oyunu kapatin bakın bakalim MSI Afterburner a. Sistem boştayken bile 1.5-2 GB kullanım göstericektir. Yani sistemin kullandıgını da dahil ediyor. Sorun o yüzden kesinlikle RAM den degil. Sorun yazilimsal gibi geldi bana.
Diğer oyunlarda da aynı problem var fps 70-80 bir anda fps düşmesi olup bilgisayar kendini yeniden başlatıyorBios kontrolü yapabilirmiyiz ben pek anlamıyorum istediğiniz yerleri atabilirim![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.