Çözüldü Ryzen 1600 ve 1050 Ti anlık FPS düşmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tritium

Decapat
PUBG orta ayar 60 FPS rahatlıkla alabiliyor ama drop yiyor kapanıyor.

MSI GTX 1050 Ti
AMD Ryzen 5 1600
HyperX 8 GB RAM 2400 MHz
850 Watt 80 Plus
MSI X370 Gaming Plus
Cooler Master Haf X 942
Samsung 970 Evo 250 GB
1 TB HDD
500 GB HDD

Çözüm
Siz BIOS görsellerini ekleyin.
Öncesinde AMD CPU BOOST özelliğini BIOS üzerinden bulup devre dışı bırakın.

Sorununuz ise RAM hızı ya da PSU kaynaklı görünüyor (ekran kartı sürücünüzün güncel olduğunu farz edersek). Çünkü Ryzen işlemciler yüksek hızda RAM istiyor. PSU sorunlarında da her zaman PC kapanacak demek değildir. PSU değişimi olana kadar oyunlarda drop yiyenler biliyorum.

Oyun içi ısı değerlerine MSI'dan değil, Cpu Hardware monitor info yazılımından bakın. O yazılımı açık tutarak oyuna girin. Maksimum değerleri tüm sistem bilgileri için göreceksiniz. Aşırı ısınan bir donanım varsa da onu görebileceğiz.

BIOS ayarlarını da beraber yapalım. Siz sayfa sayfa ekleyin.
Şu an okul içerisindeyim eve gelince ilk işim size resimleri ve sonuçları iletmek olacak :)
Sorun SSD'den kaynaklıymış. Aynı anda sadece 1 HDD destekliyormuş. 1 tanesini çıkartınca problem düzeldi. Yardım etmeye çalışan herkese teşekkür ederim :)
8 gb ram ryzen sistemde sorun yaratıyor işlemci dual kanal ramlerde daha performanslı çalışmakta ve günümüz oyunları 9-12 gb ram kullanmaktadır eğer satın almadan çevrenizden 2400 mhz 8 gb ram takip dener iseniz sorun kesin olur ama artık oyun pc lerı 16 gb min. olmak zorunda

Yanlış biliyorsunuz arkada calişan uygulamalar vs windows ram kullandığı için 5.9 gb yakın bi ram kalıyor ramı 8 gb olan bi pcde oyunun 8 gb kullanma ihtimali var mi ? önerilen ayarlarda bile pubg 16 gb ram istiyor insanları yanlış bilgi vermeyiniz
Yanlış bilgiyi ben vermiyorum. MSI Afterburner sadece oyunun kullandigi RAM miktarini göstermez. Totalde kullanilan RAM miktarını gösterir. Oyunu kapatin bakın bakalim MSI Afterburner a. Sistem boştayken bile 1.5-2 GB kullanım göstericektir. Yani sistemin kullandıgını da dahil ediyor. Sorun o yüzden kesinlikle RAM den degil. Sorun yazilimsal gibi geldi bana.

Yanlış bilgiyi ben vermiyorum. MSI Afterburner sadece oyunun kullandigi RAM miktarini göstermez. Totalde kullanilan RAM miktarını gösterir. Oyunu kapatin bakın bakalim MSI Afterburner a. Sistem boştayken bile 1.5-2 GB kullanım göstericektir. Yani sistemin kullandıgını da dahil ediyor. Sorun o yüzden kesinlikle RAM den degil. Sorun yazilimsal gibi geldi bana.
Format sonrası driverları kuracağım sonuçları sizlere ileteceğim

Bios kontrolü yapabilirmiyiz ben pek anlamıyorum istediğiniz yerleri atabilirim :)
Diğer oyunlarda da aynı problem var fps 70-80 bir anda fps düşmesi olup bilgisayar kendini yeniden başlatıyor

Sorunun kaynağını bulamıyorum :( Yardım Edin
Isı değerleri : 30-50
Fps : 70-80 bir anda drop yiyor ve bilgisayar kendini yenien başlatıyor
SSD de sorun olamaz çünkü HDD ye de kurup denedim aynı sorunlar tekrarlıyor
Ram olamaz çünkü the forest gibi oyunda da aynı problemi yaşıyorum

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı