Ryzen 1600 ve GTX 1060 sistem FPS düşmesi

Sakın driver booster veya herhan gibi bir iobit programına dokunma. Saçma sapan işler yapıyor o programlar. Yanlış veya eski sürücüleri yüklüyorlar. Windows dosyalarını siliyor. Bilgisayarı yavaşlatıyor. Anlatabildim mi?
Evet kullanılmaz. Overclock ile FPS drop sorunum çözüldü sandım fakat oyunu yaklaşık 1 saat oynadıktan sonra FPS düşüşleri ve anlık takılmalar tekrar başlıyor.

Sorununun hem ramin yetersizliği hem de dual channel olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum çünkü bu fps drop ve akıcılık sorunu tipik bir ram sorunu. Aynı işlemci bende var geçenlerde 8gb bir stick ram daha alıp 16 gb 3000mhz kullanmaya başladım. Birçok oyunda drop sorunu çözüldü ancak garanti edemem farklı sorunun varsa bilemem. Oynadığım oyunlar bf1,r6,fh4. Bf1 mesela 8gb minimum ram kullanıyor. Fh4 12 gb ram kullanıyor. Yani bunlar fpsini etkileyebilecek detaylar.

Yukarda dediğim gibi fantezi sadece. Ne kadar fark yaratacak dedim ve gözle görülür şekilde yarattı GTA V oyununda ama fark ettim ki sadece aç gözlü davranışım, stok şekilde aramadım bile OC değerlerini.
Hocam turbo boost seçeneğini BIOS'da nasıl aktif hale getirebilirim?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı