Ryzen 1600X sistem çalışmıyor

Myusuf74

Decapat
Bilgisayarı topladık ve çalıştırmayı denedik tık yok. Tüm kabloları doğru bir şekilde yerleştirdim fakat olmuyor. Hiçbir şekilde çalışmıyor. Sistem özellikleri:
  • Ryzen 5 1600X işlemci
  • MSI GTX 1050 Ti Gaming X ekran kartı
  • Asus Prime A320M-E anakart
  • Frisby 350W güç kaynağı
  • G.skill 8 GB 2400 MHz RAM
  • 3 fanlı kasa
  • Rampage wind chill200 işlemci fanı
  • 1tb 7200rpm hard disk
Güç kaynağından gelen en büyük kablodaki pinlerin birisi yok. Bu etkiler mi bilmiyorum fakat eski 300 Watt'lık güç kaynağında tüm pinler var. Eğer gücü yetersizse kaç wattlık güç kaynağı almamı önerirsiniz? İlerde GTX 1060 yükseltmesi yapmak istediğimde yetecek şekilde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
O psu o sisteme yetersiz gelir. Markanın da frisby olduğunu düşünürsek pek kaliteli değildir. Zaten 80+ ta değildir büyük ihtimalle. Eğer gelecekte de gtx 1060'a yükselteceksen en az 600 watt güç kaynağı almalısın. Üstelik arkadaşın dediği gibi overclock bir sisteme o güç kaynağının yetmesi imkansız. En yakın zamanda 80+ sertifikalı bir 600 watt güç kaynağına geçmelisin.
SilverStone 600W 80+ Strider Serisi Aktif PFC Güç Kaynağı Fiyatı

Bu güç kaynağı sisteminize oldukça yeterlidir.
Arkadaşlar önerileriniz için çok çok teşekkür ederim tavsiyelerinize uyacağım. 80+ sertifikasıda yazmıyor kutusunda dediğin gibi. Ama benim anlamadığım şey sistemin en azından bir tepki vermesi gerekirdi bence. Güç düğmesine basıyorum hiç birşey yok yani ona şaşırdım. Bu arada 500-600 wattlık 80+ sertifikalı bir güç kaynağı yeterli olurmu? Oluyor ise fazla pahalı olmayan bir tane önerebilirmisiniz? Bütçe konusunda fazla bir gücümüz yok max 350-400 tl olsa iyi olur. Mümkünse 300 tl ya da daha altında bi fiyatlı olsun. Olmadı 400tl yi geçmeyecek bir güç kaynağıda olur.

Sistemi çalıştıramadım ne bi ses var ne bir ışık. Sırf güç kaynağından mı kaynaklanıyor bu? Güç kaynağı yetersiz olsa bile bilgisayarın herhangi bir tepki vermemesi normal mi? Cevaplarsanız sevinirim. Başka bir parçada sıkıntı varsa onlarıda söylerseniz sevinirim. Sistemde sadece güç kaynağımı sıkıntı çıkarıyor yani onu çözemedim. Sanki bomboş kasadaki güç düğmesine basar gibi tık yok. Kabloları milyon kez kontrol ettik.
Ekran kartını çıkarıp deneyin. Güç ihtiyacını azaltacaktır. Olmadı eski PSU ile deneyin. Sisteme en azından güç gelmesi gerekirdi.

Denedim fakat bilgisayar hala aynı durumda bir değişiklik yok ne ses var ne ışık
O psu o sisteme yetersiz gelir. Markanın da frisby olduğunu düşünürsek pek kaliteli değildir. Zaten 80+ ta değildir büyük ihtimalle. Eğer gelecekte de gtx 1060'a yükselteceksen en az 600 watt güç kaynağı almalısın. Üstelik arkadaşın dediği gibi overclock bir sisteme o güç kaynağının yetmesi imkansız. En yakın zamanda 80+ sertifikalı bir 600 watt güç kaynağına geçmelisin.

Bilgisayarcıya götürdük sorun işlemciymiş. Babam ters takmış. Bilgisayarcı çalıştırabilmiş bilgisayarı. Fakat girişlerden birkaçı yamuşmuş galiba biz dükkandan çıkınca onlarla uğraşmaya geçti. Bi sıkıntı olmaz değilmi düzeltebilirmi? Eğer düzeltemezse firmaya tamir için yollasak masrafı ne kadar olur?

Son düzenleme:
Anakartta ki işlemci pinlerinlerini yamultmuşsa bilgisayarcının pek yapacağını sanmam. Garanti bakar mı bilmiyorum. Yüksek ihtimalle anakartın çöp oldu.
Şuan sistemde bir sıkıntı yok işlemci girişlerini tamirci düzeltmiş sistem tıkır tıkır çalışıyor. Ayrıca anakartta sapasağlam hiçbir sıkıntı yok. Win10'u kurmaya başladım şuanda. Birşeyler yazıp beni bilgilendirmeye, bana yardım etmeye çalışan herkese teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı