Ryzen 1600X ve GTX 750 Ti Sistem Yükseltmesi

• Konuyu başlatan UmkuT
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 1.009

UmkuT

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcılığı | Muhasebe | Lojistik
Arkadaşlar hazır hepsiburadan da bazı ürünler indirime girmiş tabi yine başka yerlerde ne kadar diye bakacağım fakat bazı parçalar lazım bana. Yazdığım parçalar bende var ama yetersiz kalıyor.

• Ekran Kart: 1300 ₺ Bütçe.
  • Psu: 350₺ Bütçe.
  • Monitör: 650₺ Bütçe.
  • Klavye: 300 ₺ küsur Bütçe.
  • HDD: 200 ₺ Bütçe (Toshiba P300 öneriyorlar genelde ama pek güvenim yok Toshiba'ya). Önerilerinizi bekliyorum.
Sistem:
AMD Ryzen 1600x | Gigabyte x370 Gaming K5 | Nvidia GTX 750Ti | Crucial 2666MHz RAM | Cooler Master Masterluquid 120V | Corsair 450Watt | 3 x Gamepower GF - 12R 12Cm Kırmızı Fan | Kingston 120 GB SSD | WD 1 TB HDD |Thermaltake Versa C22 RGB

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana acil olanlar Ekran kartı ve ona yetecek PSU. 450Watt yetemeyebilir. HDD aldım ve Toshiba P300 oldu tercihim. Güvenemiyorum o marka fazla ama bakalım deneyelim. Mouse ve kulaklık olarak logitech ürünleri var ve set olsun diye logitech klavye alabilirim. Freesync için AMD düşünüyorum ama oyunlar malum bazen optimazyon sorunları oluyor. Sanırsam öncelik olarak Gtx 1060 ve 750 Wattlık bir PSU alacağım.

Toshiba HDD konusunda iyi bir marka ve de P300 alabileceğin en iyi modellerden. 450 Watt kaliteli PSU olursa sistemin için yeterli olur. 750 Watt PSU sistemin için aşırı gereksiz. +12V kanalından 450 Watt veren PSU sistemin için yeterlidir. 550-600 Watt olan sertifikalı PSU modellerine bakabilirsin. Şu an sistemindeki PSU +12V kanalından ne kadar güç veriyor? Büyük ihtimal PSU değişimine gerek kalmayacak.

Toshiba HDD konusunda iyi bir marka ve de P300 alabileceğin en iyi modellerden. 450 Watt kaliteli PSU olursa sistemin için yeterli olur. 750 Watt PSU sistemin için aşırı gereksiz. +12V kanalından 450 Watt veren PSU sistemin için yeterlidir. 550-600 Watt olan sertifikalı PSU modellerine bakabilirsin. Şu an sistemindeki PSU +12V kanalından ne kadar güç veriyor? Büyük ihtimal PSU değişimine gerek kalmayacak.
Corsair 450 Watt 80+ Bronze var. Aslında sistemin şuan ne kadar watt yediğini görsem bir fikir oluşur kafamda.

+12V kanalından 408 Watt güç veriyor elindeki PSU. 1600X ve 1060 için yeterli bir güç, PSU almana kesinlikle gerek yok. Şu an kullandığın sistem en fazla 150 Watt tüketiyordur. İşlemci ve ekran kartları da maksimum TDP değerlerini oyunlarda da genel olarak harcamıyor.

Son düzenleme:
+12V kanalından 408 Watt güç veriyor elindeki PSU. 1600X ve 1060 için yeterli bir güç, PSU almana kesinlikle gerek yok. Şu an kullandığın sistem en fazla 150 Watt tüketiyordur. İşlemci ve ekran kartları da maksimum TDP değerlerini oyunlarda da genel olarak harcamıyor.

O zaman Gtx 1060 alırsam yeterli gelir diyorsun. Boşuna PSU para vermeye gerek yok o zaman. Teşekkür ederim. Klavye öneriniz var mı? Birde mekanik klavye bana fiyatına göre değmez gibi geliyor. Bilemiyorum sizin düşünceleriniz neler?

Elindeki PSU yeterli. Mekanik klavyelere o kadar para vermem, alınması taraftarı değilim.

Aynen bende öyle düşünüyorum ama bazen neden "insanlar bu kadar önemsiyor acaba?" diyorum. RGB'li bir klavye alacağım Logitech g213 ve Cooler Master MasterKeys Lite RGB arasında kaldım. Logitech G430 ve G102 var. Sırf set olsun diye Logitech alasım var ama fazladan 60₺ vermem gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı