Ryzen 1600X vs i5 8400

Ryzen 5 1600x vs i5 8400

• i5 8400

Oy: 1 5,3%
  • 1600X

Oy: 18 94,7%

• Oy verenlerin toplamı
    19
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gelde böyle çok bilmişlere bir şey anlat, bir şey bilmiyorsan atıp tutma bu kadar basit. 8400 modelinin Turbo Boost ile 4.0 GHZ hızına çıkıyor, temel frekansı 2.8 GHZ'dir. Boş boş konuşma ya. Bilinçli şekilde yapılan hız aşırtmanın herhangi bir zararı da yok. Yanacak palavralarını kendine sakla.

Son düzenleme:
Bu iki ürünü birbirinin dengiymiş gibi kıyaslamak bana mantıksız geliyor. Ryzen serisi İntel'in 7.nesil işlemcilerine karşı çıkarılmış ve çok da başarılı olmuş bir işlemci ailesidir. İntel de bu atağa karşılık yapması gerektiği gibi 8.nesil işlemcileri böyle güçlü bir halde piyasaya sürmüştür. Bir bakıma İntel'in yüksek performansı uygun bir fiyata vermesinin en önemli sebebi Ryzen işlemcilerdir. Bana göre 8.nesil İntellerin gerçek rakibi 2.nesil Ryzenlar olacaktır.

Hiçbir şey bildiğin yok daha kandırmaya çalışıyor. Bilmiyorsan fanboyluk yapma. O videoda İntel 2.8 GHz, Ryzen 4.0 GHz çalışıyor diyorum adam İntel Turbo Boost ile 4.0 GHz oluyor diyor. Alakasız yorumlar yapıyorsun.

Aynen gelecek yeni Ryzen işlemcileri bunların rakibi olacak. Buna rağmen bile çoklu çekirdekte AMD hala avantajını koruyor. Oyun performansında Intel bir adım önde ama arada dağlar kadar fark yok ilk çıktıkları döneme göre. İlk çıktıkları dönemde Ryzen işlemcilerin optimizasyon sorunları vardı ve Intel ezici şekilde 1080P de fark atıyordu, şimdi bu kadar farkta kalmadı güncellemeler ve optimizasyonlarla beraber.

Bilmemezlik böyle bir şey işte. Fanboya laf anlatamazsın.

Intel® Core™ i5-8400 Processor (9M Cache, up to 4.00 GHz) Ürün Teknik Özellikleri

Bu Intel sitesi bak bakalım işlemcinin frekans hızı ne kadar sonra gel salla.

Dostum fanboyluktan gözün dönmüş. 2 yorumdur diyorum ki videoda İntel 2.8 GHz, Ryzen 4.0 GHz anca yetişiyor İntel'e. Sen tutturmuşsun Turbo Boost 4.0 GHz oluyor.

@BERWAR uğraşma. Astigmat denilen çocuk hicbir şey bilmiyor sallıyor. Sosyal'e bela oldu resmen.
Boş konuşuyorsun anca.

@BERWAR bak gördün mü? Hakikaten bela. Bloklama özelliği de yok forumda. Uğraşıyoruz cahillerle böyle. Ha moderatörler çok seviyor artık böylelerini. Küfredenleri banlamamak için 40 dakika direniyorlar ya. Bizim en küçük şeyimizde mesajımızı çarpıtıp ban atıyorlar. Şimdi bunu da ayrı konu olarak açıp banlarlar.

Son düzenleme:
Ya sabır ya sabır nereden bela oldu ya, 16 saniye bak, Intel'in sitesine bak, daha ne kadar saçmalayacaksın. O işlemcinin maksimum frekansı 4.0 GHZ'dir. O videoda 2.8 GHZ hızında çalıştığı yok, adam temel frekans hızını belirtmiş. İşlemcinin gücünü belirleyen temel etken işlemci hızı değildir, bu kadar boş konuşuyor ve fanboyluk yapıp bize fanboy diyor gel de delirme.

Eğer bekleyebilirsen Zen2 çıkacak. Bu arada @astigmat13 Intel i5 8400 baz frekansta 2.8 GHz fakat turbo frekansta 4 GHz oluyor. İşlemcide frekans tek başına bir anlam ifade etmiyor. Eğer sadece oyun performansı iyi olsun diyorsan i5 8400 alabilirsin. Hem çoklu işlem yapayım hem de oyun oynayayım diyorsan Ryzen 1600 alabilirsin. Tavsiyem Zen2'yi beklemen.

Dostum anla artık kaç defada anlıyorsun. Arkadaşlar bana 2.8 GHz İntel ile 4.0 GHz Ryzen kapışmasını atmış videoda. Diyor ki Turbo Boost ile 4.0 GHz oluyor. Tamam oluyor ama attığın videoya bak. Kaçıncı bak bu söylediğim anla artık. Ryzen O.C yapılmış İntel stock kalmış. Buna rağmen Ryzen zor yetişiyor.

Dostum Turbo Boost ile 4.0 GHz olur tamam diyorum ama attığı videoda Intel 2.8 GHz iken Ryzen 4.0 GHz yapılmış. Sence bu karşılaştırma adaletli mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…