Ryzen 1700 ve GT 430 sistem toplama

Teknobyte

Hectopat
Merhaba aşağıdaki sistemi toplamak istiyorum. İşlemciyi bugün aldım. Diğer parçaları da sipariş vereceğim. Amacım Twitch üzerinden yayın yapmak. Kendi oyuncu bilgisayarım mevcut bunu 2. bilgisayar olarak topluyorum. OBS NDİ ile bağlantı yapacağım. Aklıma takılan birkaç soru var onlar için yardım istiyorum.

Sorularım
  1. Anakart ve işlemci uyumunda bir sorun olur mu? İşlemciye overclock yapılmayacak. Orijinal fanı ile kullanılacaktır.
  2. Kasadaki PSU bana sorun yaratır mı? İleride R9 380 bir ekran kartı takacağım.
  3. RAM sizce işimi görür mü? Sonuçta sadece yayın için kullanılacak. Oyun v.b için kullanılmayacak.
  4. Bilgisayardan görüntü alabilmek için uygun yollu bir ekran kartı takıyorum. Bu uyum sorunu yaratır mı ? Sonuçta sadece x264 encoding yapacak.
Sistem
  1. Kasa ve PSU
  2. Anakart
  3. RAM
  4. Ekran Kartı
  5. SSD
  6. İşlemci

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 7 1700 parasına Ryzen 5 2600X vardı kötü olmuş ama çekirdek değeri önemli sanırım sizin için. Her neyse RAM olarak bunu alın. En azından bir HD 7850 takın.

En yüksek bütçen nedir?
Zaten işlemciyi aldım. 1.500 TL bütçem kaldı.

Ryzen 7 1700 parasına Ryzen 5 2600X vardı kötü olmuş ama çekirdek değeri önemli sanırım sizin için. Her neyse RAM olarak bunu alın. En azından bir HD 7850 takın.
Benim için çoklu çekirdek daha önemli amaç oyun oynamak v.s değil zaten yayın için kullanılacak. RAM için teşekkürler belirttiğin RAM alacağım.

Ayrıca yeni ürünler buldum bunlarla güncelliyorum sistemi işlemci hariç bütçem 1.500 - 1.650 TL
  1. Anakart asrock alsam sorun yaşarmıyım ? Sizin tavsiyeniz nedir ?
  2. A320M anakartlarda ryzen 7 1700 sorun çıkartırmı. Overclock yapılmayacak oyun oynanmayacak sadece yayın için x264 encoding işlemi yapacak.
  3. Maksimum güç tüketimim 300 watt 450 watt 80+ PSU seçtim garanti olsun diye fakat bütçemi aşmaması için ve performansa etkisi olmadığı için ucuz kasa tercih ettim. 80+ olan kasa ile birlikte veya ayrı tavsiyelerinizi bekliyorum.

Anakart 1
Anakart 2
M2 SSD
RAM
PSU
KASA 1
KASA 2

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı