Ryzen 1700 ve GTX 1060 sistem toplama

dawnbreaker

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

7500 TL bütçeye sahibim ve masaüstü PC toplayacağım. Daha önceden PC toplamadım, okuduğum bilgiler doğrultusunda düşündüğüm PC:

İşlemci: Ryzen 7 1700 veya 1700x
Anakart: MSI X370 GAMING PLUS
Ekran Kartı: MSI GeForce GTX1060 GAMING X 6GB GDDR5 192Bit Nvidia DX12
RAM: 16 GB 2400 MHz RAM
SSD: Samsung 960 Evo 256 GB
HDD: Seagate Barracuda 7200 RPM 1 TB
144 Hz GSYNC 1980x1080 monitör

Sizce bu sistem nasıl olur? Değiştirmem gerekenler var mıdır? Önerilerinizi yazarsanız sevinirim.

Saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle PC yi kullanım amacınızı yazarsanız daha sağlıklı bir PC toplayabiliriz.
Eğer Gaming PC topluyorsanız Ekran karınızı mümkün olduğunca yüksek tutmalısınız. Yani o bütçeye GTX 1080 veya GTX 1070 alın 144hz monitöre GTX 1060 yetmeyebilir özellikle AAA oyunlarda. Ryzen sistem topluyorsanız RAM frekanslarını yüksek tutun 3000'nin üstünde olsun ve Ryzen uyumuna dikkat edin.

Öncelikle PC yi kullanım amacınızı yazarsanız daha sağlıklı bir PC toplayabiliriz.
Eğer Gaming PC topluyorsanız Ekran karınızı mümkün olduğunca yüksek tutmalısınız. Yani o bütçeye GTX 1080 veya GTX 1070 alın 144hz monitöre GTX 1060 yetmeyebilir özellikle AAA oyunlarda. Ryzen sistem topluyorsanız RAM frekanslarını yüksek tutun 3000'nin üstünde olsun ve Ryzen uyumuna dikkat edin.

Öncelikle yorumun için teşekkürler. Büyük ölçüde gaming amaçlı topluyorum bilgisayarı. Gtx 1070 ekran kartı 1920x1080 144hz monitörle uyum sağlar mı ? ve bazı arkadaşlarım ryzen yerine i7-7700k önerdiler. Siz ne düşünüyorsunuz ?

(Ram frekanslarını yükseltebilirim.)

Öncelikle yorumun için teşekkürler. Büyük ölçüde gaming amaçlı topluyorum bilgisayarı. Gtx 1070 ekran kartı 1920x1080 144hz monitörle uyum sağlar mı ? ve bazı arkadaşlarım ryzen yerine i7-7700k önerdiler. Siz ne düşünüyorsunuz ?

(Ram frekanslarını yükseltebilirim.)
Biraz yanlış bir kelime seçmişim yetmeyebilir derken yani gereksiz olacaktır. İsterseniz GT 1030 koyun oda uyumlu olur fakat performans alamazsınız tabii ki. Bu kadar bütçeniz varken GTX 1070 veya GTX 1080 alın ikiside uyumlu olur. tabii GTX 1080 bulursanız çok daha iyi olur. Piyasa biraz garipleştiğinden kesin bişey söyleyemiyorum. Uzun lafın kısası sistemi ekran kartına göre ayarlayın ilk önce mümkün olan en yüksek ekran kartını seçin geri kalan parçaları bütçenize göre ayarlayın.

VEGA kartların çıkışınıda bekleyin AMD VEGA 56 ve VEGA 64 ü duyurdu ama testler ve fiyatlar tam elimizde olmadığından bişey söylemek zor ama beklemekte yarar var.

işlemci konusunda:
En alttaki yeşilli Best Answer sorunuza yanıt verecektir.

i7 7700k vs ryzen 1700 - [Solved] - CPUs - Tom's Hardware

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı