Ryzen 2200G GTX 1050 Ti FPS düşmesi sorunu

Berkay Levend

Decapat
Arkadaşlar öncelikle merhaba sistemim henüz 3-4 aylık GTX 1050ti 4 GB, Ryzen 2200G, 8GB 3000Mhz RAM, 600W PSU'dan oluşuyor fakat GTA 5, Forza Horizon gibi bilgisayarı biraz dara sokan oyunlarda ani FPS düşüşleri yaşıyorum sorun ne olabilir? (FPS düştüğu anda CPU değerleri de düşüyor) Cevap verirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ram yeterli durumda, ekran kartınızın belleğini aşmayın.
Yok gta da 3300civarı kullanıyorum forzada görünmüyor ama aşmadığına eminim
Çözünürlüğü DSR ile 1080p'ye alıp deneyin. Bakalım sonuç aynı olacak mı ? Çözünürlük yükseldiği için bir miktar FPS düşüşü olabilir.
monitörüm 1080p göstermiyor maalesef :}
Çözünürlüğü DSR ile 1080p'ye alıp deneyin. Bakalım sonuç aynı olacak mı ? Çözünürlük yükseldiği için bir miktar FPS düşüşü olabilir.
bu arada şimdi farkettim fps düşüşü sırasında ekran kartı kullanımıda 27lere kadar inmiş durumda

Ulunay'ın dediği gibi DSR'ı deneyin, olmazsa oyun içerisinden MSAA ayarını yükseltin. Fps düşüşü olacaktır, ancak işlemci darboğazını bir nebze azaltabilir.

Monitörlük bir olay yok, yazılımsal olarak 1080p'e çıkıyor gibi düşünebilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra oyun içinden de 1080p'yi seçin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok açık bir şekilde işlemci darboğazı yaşıyorsunuz. İşlemciye OC yapmak sorununuzu giderebilir ancak iyi bir soğutmanız olması gerekiyor. OC yapamam diyorsanız oyun içi ayarlarınızı ekran kartını yoracak, işlemciyi yormayacak şekilde ayarlamanız gerekiyor. Örneğin GTA 5 oyununda Grass quality,distance scaling,population variety,population density ayarlarını kısmak işlemcinizi rahatlatacaktır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…