Ryzen 2200G sistem görüntü kayması sorunu

Underdog832

Decapat
Merhabalar, benim 23.5'' Casper Monitörüm var. Ayrıca AMD Ryzen 2200g işlemcili, A320M-DGS. anakartına sahip bilgisayarım var. Bu monitöre bilgisayarımı bağladığımda sol kısım gözükmüyor sağ kısımda da siyah boşluk oluşuyor. Her türlü çözüm yolunu denedim auto tuşuna basmadan tutun çözünürlük değiştirmekten tutun ekran kartını ve BIOS güncellemesine kadar. Hiç bir şekilde çözemedim sorunumu. Başka monitörlerde sorun çıkarmıyor ama bu monitörde bu sorunu yaşıyorum. Aynı monitörü aynı benimle anakart hariç aynı sisteme sahip olan arkadaşıma denedik, düzgünce çalıştı. Sorun ne olabilir sizce?

Bu arada, BIOS'ta iken görüntü kayması olmuyor. Windows başlayınca oluyor. Windows da güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörü başka bir pcye takıp çözünürlüğünü en düşük seviyeye getirip deneyebilir misiniz?

Monitörü başka bir pcye takıp çözünürlüğünü en düşük seviyeye getirip deneyebilir misiniz?
Monitörü başka bir pcye bağladığımda, hatta dediğim gibi benim ile anakart dışında aynı bilgisayara sahip olan arkadaşımın bilgisayarına bağladığımda, auto tuşuna bastığımızda hiç bir sorun kalmıyor. Ama en düşük çözünürlüğe getirip denemedim onu da şimdi deneyeceğim arkadaşımın bilgisayarında 1080p'de denemiştik.

Bu arada bende de hangi çözünürlüğe alırsam alayım kayma sorunu hep var hiçbirinde düzelmiyor.

Bu arada windows'u güvenli modda çalıştırmayı denedim, güvenli modda açtığımda bilgisayarı ekran tam oturuyor. Onun dışında en az 10 tane çözüm yolu denemişimdir ama yok bana mısın demiyor sürekli devam ediyor sorun.

Peki driver'ınızı kaldırıp dener misiniz? Muhtemelen Program Ekle Kaldır'da bulamayacaksınız, o yüzden yükleme setup'ını açıp kaldır demeniz gerekiyor. Sadece ekran kartının değil işlemcinin driverlarını da kaldırmalısınız ki görüntü birimi Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcıları olarak gözüksün.

Buradan en yeni tarihte çıkmış olan Bios'u indirin Flash belleğinize bu dosyayı atın ve Yeniden başlatıp, Bios kısmında Boot menü'ye girin oradan Flash belleğin üzerinde 2 kez tıklayın sizi bir ekrana yolluyacak Enter'a basın ve biraz bekleyin.

Kaldırdığımda, windows temel bağdaştırıcı gözüktüğünde her şey normale dönüyor. Sonradan tekrar Ekran kartını yüklediğimde yine aynı şey olup bozuluyor.
Güncellemiştim bunu 1-2 hafta önce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…