Ryzen 2200G Sistem Toplama

Eroltaş

Hectopat
Daha fazla  
AMD'nin yeni işlemcilerini duymuşsunuzdur umarım. Ben de Donanım Arşivi adlı Youtube kanalındaki inceleme videosunu izledim ve kafama birkaç soru takıldı, yardımcı olursanız sevinirim.

İşlemci: AMD Ryzen 3 2200G
Anakart: Gigabyte B350 Gaming 2133MHz-3200(OC)
RAM: Corsair 4GB Vengeance Lpx Kırmızı 2400MHz CL16 DDR4 RAM
Güç kaynağı: Aerocool 400W VX Serisi Güç Kaynağı

RAM'i 2 adet alacağım yani (4+4) oluyo sanırım. Diğer takıldığım nokta ise bu APU sisteme sonradan para biriktirince işlemci ile uygun olarak bir ekran kartı takabilir miyim? 400W güç kaynağı yeterli olur mu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
*İleride harici bir ekran kartı takabilirsin.

*400W yeterli olur fakat ileride yükselteceğinizi varsayarsak en az 80+ sertifikalı kaliteli bir güç kaynağı alın.(High Power'ın modellerine bakabilirsiniz.)

*Ramlere gelecek olurasak, MHZ Ryzen işlemcilerde performansa doğrudan etki ettiği gibi APU işlemcilerinde ise altın değerinde. 2400 MHZ ile 3000 arasında ciddi performans farkı var.

Bu işlemci ile şimdinin Gtx 1050-1050 ti ekran kartlarını beslersin. OC yaparak da 1060'ı bile zorlayabilirsin. O yüzden 80+ sertifikalı güç kaynağı almaya çalışmalısın. Rami 3000 mhz almaya çalış. Ama bunun için de tek kanal yapmamalısın.

Sistemi ne için toplamayı düşünüyorsun? biraz daha bilgi verirsen farklı öneriler ve tavsiyeler de bulunabiliriz.

*400W yeterli olur fakat ileride yükselteceğinizi varsayarsak en az 80+ sertifikalı kaliteli bir güç kaynağı alın.(High Power'ın modellerine bakabilirsiniz.)

*Ramlere gelecek olurasak, MHZ Ryzen işlemcilerde performansa doğrudan etki ettiği gibi APU işlemcilerinde ise altın değerinde. 2400 MHZ ile 3000 arasında ciddi performans farkı var.

@Reney Tamamen oyun ve video çekmek için kullanacağım, önerin var ise bekliyorum. 1500TL civarı olsun kasa felan hiçbir şey gerekmiyor bir tek psu olabilir.

Ram ile ilgili bir önerin var ise paylaşmanı rica ederim. Önerdiğin bir sistem var mı?

Bu işlemci ile şimdinin Gtx 1050-1050 ti ekran kartlarını beslersin. OC yaparak da 1060'ı bile zorlayabilirsin. O yüzden 80+ sertifikalı güç kaynağı almaya çalışmalısın. Rami 3000 mhz almaya çalış. Ama bunun için de tek kanal yapmamalısın.

Tek kanal Ram ile ilgili video izledim. İleride kesin olarak yükselteceğim o zaman alırım PSU.

@Reney Tamamen oyun ve video çekmek için kullanacağım, önerin var ise bekliyorum. 1500TL civarı olsun kasa felan hiçbir şey gerekmiyor bir tek psu olabilir.

Ram ile ilgili bir önerin var ise paylaşmanı rica ederim. Önerdiğin bir sistem var mı?

Tek kanal Ram ile ilgili video izledim. İleride kesin olarak yükselteceğim o zaman alırım PSU.
1518726971335.png

Nanokatalog.com

Bu APU işlemciler kötü bir zamanda çıktı. Önerim biraz daha bütçe arttırmanızdan yana. Neden diyecek olursanız RAM fiyatları. Bu tür sistemlerde 3000 MHZ ve üzeri RAM ile performans alırsınız. Fiyatlarda ortada tabi. Bende 2400G ve 16 GB 3200 MHZ RAM ile toplama yaptım 2850 TL civarı tuttu. Almak mantıklı gelmedi. Bir süre daha beklenmeli görüşüm bu yönde.

Son düzenleme:
arkadaşlar bende 2200g, 3000mhz 16gb ram ve msıb350 3200+ ddr4 anakart almayı düşünüyorum. Elimde gigabyte rx560 mevcut hepsini bir kombine eedersem ve dediğiniz gibi 80+ psu alırsam sıkıntı çıkartır mı ?

Bu APU işlemciler kötü bir zamanda çıktı. Önerim biraz daha bütçe arttırmanızdan yana. Neden diyecek olursanız RAM fiyatları. Bu tür sistemlerde 3000 MHZ ve üzeri RAM ile performans alırsınız. Fiyatlarda ortada tabi. Bende 2400G ve 16 GB 3200 MHZ RAM ile toplama yaptım 2850 TL civarı tuttu. Almak mantıklı gelmedi. Bir süre daha beklenmeli görüşüm bu yönde.

Aldığın sistemi yazarmısın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı