Ryzen 2200G ve 1050 Ti düşük GPU kullanımı

FaNCee

Hectopat
Bilgisayarı 2 hafta önce topladım fakat GPU Kullanımı hiçbir zaman %90'larda sabit kalmadı. %60 %70 gibi değerler oluyor ve bu değişkenlik gösterdiği için takılmalar meydana geliyor bazen.

Ancak bu değer oyunlarda 60 FPS almaya yetmiyor. Ara sıra %90'lara çıktığında ise akıcı bir şekilde oyunları oynayabiliyorum. MSI Afterburnerın Kombustor ile denediğim zaman %99 sabit kalıyor ancak oyunlarda bunu yapamıyor. Manuel olarak arttırmanın bir yolu var mı?

PC Özellikleri:

İşlemci: AMD Ryzen 3 2200G
Ekran Kartı: MSI Gaming 1050 Ti
RAM: 16 GB

Dipnot: Bütün konuları okudum ancak bir çözüm bulamadım. Driverlar vb. güncel. CPU da GPU ile genellikle başbaşa gidiyor darboğaz olduğunu sanmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece donanımların iyi olması yetmez, pc kendi içerisinde temiz, hızlı, güncel, olması gerekir. Pc aldıgın gibi kullanıyorsan bu normaldir zaten. Ayrıca Ryzen sistemlerde hep bu şikayetleri duyuyorum ben nedense. Bios default ayarlarına getir, Defender, güvenlik duvarı, virüs programı, gereksiz olan ne varsa kaldır engelle. W10 destroy spying kullanarakta birçok gereksiz uygulamaları kapatabilrisin. Görev yöneticisi başlangıç komple devre dışı bırakmayı dene. Msconfig ayarlarını Microsoft hizmetleri hariç devre dışı bırak. Birde öyle dene bakalım ne olacak. En son driverlerin güncelliğini kontrol et. İyi forumlar

Teşekkürler fakat ben bunları zaten yapmıştım.Her şey güncel ve bilgisayar da oldukça hızlı. Bios da güncel.Virüs programında oyun modu var etkinleştirince de bir şey değişmiyor.Benim istediğim daha fazla performans almak değil bilgisayarımda var olan performansı kullanmak.Ekran kartı kullanımını manuel olarak arttırabilme diye bir şey biliyorsan söylemenden memnun olurum.
Sorun hala güncel.
@Recep Baltaş yardımına ihtiyacım var.
PhysX de İşlemci yeri otomatik seç de bundan kaynaklanabilir mi ? CPU ve 1050 Ti yazıyor. Otomatik seç şu an 1050 Ti yi seçmiş.
MSI live update den AMD Chipset Drivers gelmişti ancak kuracağım zaman üzerinden radeon yazdığından korkup yüklemedim.Aynı zamanda şimdi tekrar bakıyorum live updateden AMD Chipset drivers çıkmıyor indirilip kurulmuş gösteriyor.BIOS Güncellemesi de geldi diyor fakat kurmalımıyım ve chipseti başka yerdem bulup indireyim mi ? Bilgisayar garantiye gitti geldi düzelmedi.Sorun hala devam ediyor.Yardım lazım.
up lütfen sorun çözülebilmiş değil önerilere açığım BIOS güncellemesi var bir de AMD Chipset drivers güncellemesini kurmadım.Bunları internet üzerinden yapayım mı veya başka öneriniz var mı ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…