Ryzen 2600 Düşük Voltage

YYS

Decapat
Öncelikle herkese merhaba, işlemcimin alması gerektiğinden çok daha az voltage aldığını fark ettim sizce bu durum anlık donmaya sebep olabilir şu anda anlık donma oluyor. CPU'yu %50 kullanırken sabit herhangi bir değerde 2800 MHz'de çalışıyor.

Donanım:
RTX ROG STRIX 2060 (değişti)
Aorus B450 Elite (değişti)
RAM 8x2 3000 MHz (değişti)
Ryzen 2600 (değişmedi)
650W PSU kasa ile birlikte aldım sadece 650W olduğu yazıyor.
250 GB Samsung 860 Evo SSD (değişti)

Ryzen 2600'un aldığı voltage değeri 0.840 sabit 2800 MHz'de çalışıyor %100 dahil.
Yeni bir PSU alsam bu anlık donma ve voltage düşüklüğü sıkıntısı geçer mi?
Al diyen arkadaşlar PSU önerebilir mi yaptığım testlerde 390W gereksinim çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

Öncelikle herkese merhaba, işlemcimin alması gerektiğinden çok daha az voltage aldığını fark ettim sizce bu durum anlık donmaya sebep olabilir şu anda anlık donma oluyor. CPU'yu %50 kullanırken sabit herhangi bir değerde 2800 MHz'de çalışıyor.

Donanım:
Ryzen 2600 (değişmedi)

Ryzen 2600'un aldığı voltage değeri 0.840 sabit 2800 MHz'de çalışıyor %100 dahil.
Al diyen arkadaşlar PSU önerebilir mi yaptığım testlerde 390W gereksinim çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam.
PSU ile alakalı olduğunu sanmıyorum eğer kullandığın PSU gerçekten çok kötü değilse. Anakart ayarlarında PSU idle control diye bir seçenek var ise onu digerleri ile değiştirerek donma olacak mı diye gözlemleyebilirsin. Aynı donmalar bende de ilk zamanlar çok sık oluyordu dediğim ayar içerisinden değiştim epeydir sadece 1 kere kilitlenme oldu. Bu arada sizdeki donma tam olarak nasıl oluyor ayrıntılı tarif edermisin.

Donanım:
Ryzen 2600 (değişmedi)

Voltaj 2.8GHz için normal. Asıl sorun neden 2.8GHz hızda çalıştığı 😀

BIOS ayarlarını sıfırlayıp yeniden denemeni tavsiye ederim.

PSU ile alakalı olduğunu sanmıyorum eğer kullandığın PSU gerçekten çok kötü değilse. Anakart ayarlarında PSU idle Control diye bir seçenek var ise onu digerleri ile değiştirerek donma olacak mı diye gözlemleyebilirsin. Aynı donmalar bende de ilk zamanlar çok sık oluyordu dediğim ayar içerisinden değiştim epeydir sadece 1 kere kilitlenme oldu. Bu arada sizdeki donma tam olarak nasıl oluyor ayrıntılı tarif eder misin?

0.5 sn anlık donma oluyor ışlemcinin çekirdek kullanımlarını açtığımda donma esnasında ya %0 ya da %100 oluyordu.
Voltaj 2.8GHz için normal. Asıl sorun neden 2.8GHz hızda çalıştığı 😀

BIOS ayarlarını sıfırlayıp yeniden denemeni tavsiye ederim.

Sıfırladım CPU - Z'yi açtığımda 3600 oldu %0'da bir 1 dk sonra tekrardan 0.840 v da 2800 MHz'de kaldı.

Dosya Ekleri

• CPU - Z.png
    CPU - Z.png
    13,3 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
0.5 sn anlık donma oluyor ışlemcinin çekirdek kullanımlarını açtığımda donma esnasında ya %0 ya da %100 oluyordu.

Sıfırladım CPU - Z'yi açtığımda 3600 oldu %0'da bir 1 dk sonra tekrardan 0.840 v da 2800 MHz'de kaldı.

Güç planını yüksek olarak seçtiğinde durum nasıl ? O zamanda hala 2800mhz de mi görünüyor.

Hayır çıkıyor 3800'e sabitleniyor öyle de 1.152 V yine de az internette baktığımda Normal Voltage in 1'in altına düşmemesi gerekiyor

0.80'e kadar düşmesi normal çünkü izlediğim çoğu videoda buna dikkat ettim çoğu kişide voltaj kısmı boşta 0.80'e kadar düşüyordu minimum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı