Ryzen 2600 Kernel Power 41(63) Hatası

morvotko

Centipat
Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.

Arkdaşlar ne olur artık yardım edin günlerdir bakmadığım araştırmadığım yer kalmadı.
PC'deki bazı ana parçaları değiştirdim.

Anakart: MSI B450M M.2 V2
İşlemci: Ryzen 2600
RAM: Vengance 2*8 3000 MHz
Ekran kartı: GTX 1070 Armor
PSU: Corsair vs 550W

PC'yi yeni topladım hiçbir sıkıntı olmadan driverları yükledim. BIOS güncelledim PC'de ne kadar güncellenecek şey varsa hepsini yaptım ama normal kullanımda rest atmıyor. bazı oyunlara girdiğimde Far Cry 5, hitman, AC Odyssey vs belli bir süre oynadıktan sonra rest atıyor olay görüntüleyicinden baktığımda bu hatayı veriyorum.

Önemli kernel Power 41-63.

Yapmadığım şey kalmadı PC'nin sıcaklık değerleri normaldir herhangi bir ısınma problemi yoktur ama yine de bu sorunla karşı karşıyayım ne kadar siteye baktımsa bulamadım uyku modu ile ilgili oldugunu söyledir tüm ayarları yaptım olmadı format attım yine olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de o hatayı alıyordum ve PSU değiştiğinden beri almadım. Ama PSU ile ilgisi de olmayabilir mesela elektriğiniz giderse de olay görüntüleyicisinde aynı hata kodu çıkar veya ekran kartı yanıt vermeyi kesip kapanırsa da yani anlayacağınız çözmek zor fakat Furmark veya OCCT'den GPU testi yapın ve bakın. Kapanma olmassa OCCT'den tüm sisteme yük bindirin ve kapanırsa başka PSU ile deneyin. Ek olarak RAM'lerin D.O.C.P profilini kapatıp deneyin.

Bende geçmişte bu sorun ile boğuşmuştum. Anakart, güç kaynağı, işlemci derken bozuk olan parçanın SSD olduğunu öğrenene kadar iş işten geçmiş bir sürü masrafa girmiştim.
İmkanınız var ise işletim sistemini başka bir diske temiz kurulum yapıp oyun ve test yazılımlarınızı oradan takip etmenizi öneririm.

PSU değştirmek falan işe yaramıyor. Deneyenler olmuş çünkü. Bende 2-3 günde bir kez alıyordum bu hatayı ve geçen hafta işlemcimi biraz overclock yaptım. Default olarak 3.6Ghz'de çalışıyordu, şimdi ise Gigabyte' ın EasyTune otomatik overclock aracını kullanarak 3950 Mhz ' çıkardım işlemci frekansını ve 1 haftayı geçti hata almıyorum ilginç. Bakalım ne zaman alacam hatayı gözlem halindeyim.

Aynı hatayı bende alıyordum. R5 2600 işlemciyi 4.13Ghz'ye overclock ettiğimden itibaren hiç hata almıyorum. Bir deneyin isterseniz soğutucunuz varsa

Ben de o hatayı alıyordum ve PSU değiştiğinden beri almadım. Ama PSU ile ilgisi de olmayabilir mesela elektriğiniz giderse de olay görüntüleyicisinde aynı hata kodu çıkar veya ekran kartı yanıt vermeyi kesip kapanırsa da yani anlayacağınız çözmek zor fakat Furmark veya OCCT'den GPU testi yapın ve bakın. Kapanma olmassa OCCT'den tüm sisteme yük bindirin ve kapanırsa başka PSU ile deneyin. Ek olarak RAM'lerin D.O.C.P profilini kapatıp deneyin.
hocam sağolasın dediğin gibi ilk başta furmark denedim sorun olmadı dediğin occt programı indirdim tüm hepsinden geçiyor ama iş power bölümüne gelince bazen 16sn bazen bir buçuk dakika sonra rest atıyor bu psu arızalı demek mi

Bu uyarıyı alan arkadaşlara yardımcı olması açısından yazıyorum.
Hata %30 yazılımsal %70 donanımsal eğer bu uyarıyı alıyorsanız ram'lerden başlayıp hardisk işlemci fanlar ekran kartı vb aklınıza gelen tüm parçaları test edin furmark,occt ve aklınıza gelen tüm uygulamalar yazılımsal olarak uyku modu ile ilgili çözüm öneriyorlar ben hepsini yapmama rağmen çözülmemişti. Benim psu 550w idi meğer gücü yetmediği için rest problemiyle karşı karşıya kaldım 700w psu alınca sorun çözüldü.
Kafayı yedirtecek türden bir hata o yüzden dediklerime önem gösterirseniz çözülür.
Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
daha sonralardan bu problemi yaşayan arkadaşlar bu posta yazabilir hergün kontrol ediyorum elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı