Ryzen 2600 OC Nasıl ve Nereden Yapılır?

Serdar ak

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar sistemim şöyle
-Ryzen 2600 (Stok Fan)
-Msi RTX 2060 Ventus Xs
-Asus B450 Tuf Plus Anakart
-16 GB 3000MHz CL16 Ram
-CM MB520 500W 80+
Sistemim böyle,
yazın çalışıp upgrade yapmak istiyorum.
Düşündüğüm parçalar şunlar:
- FSP 750W Raider II RA2-750 80+ Silver Güç Kaynağı
- Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB Led Fanlı 240mm İşlemci Sıvı Soğutma Sistemi | ITOPYA
Bu sistemin bazı oyunlarda darboğaz yapacağını söylüyorlar özellikle işlemciyi zorlayan oyunlarda. Ben de çözümü OC’de aradım ama bilgim sadece ne olduğuyla kısıtlı.
Acaba PSU ve soğutucuyu fazla mı abartmışım? Bütçe belli değil 2 ay kadar çalışacağım, haftalık söylemesi ayıp 250 TL falan. Paranın tamamını kesinlikle harcamak istemiyorum. Şimdi uydurdum bütçeyi 1000 TL yapmak istiyorum PSU + soğutucu. Bu arada Overclock’u çok abartmak istemiyorum sistemim ömrü azalmasın istiyorum kesinlikle. Acaba nasıl Overclock yaparım? Voltaj gibi şeyleri hiç bilmiyorum. Sadece Ghz gibi bir şey vardı onu biliyorum. Ryzen 2600 3.40Ghz’di yanlış hatırlamıyorsam. Acaba kaça çıkarmalıyım sisteme en az zarar verecek şekilde? Youtube‘dan video önerebilir misiniz?
Bir de upgrade parçaları önerirseniz çok mutlu olurum. Biliyorum uzun oldu ama yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

2600 çarpan kilidi kapalı OC yapmak istiyorsan X ibareli işlemci 2600X gibi ve X470 veya X370 anakart birde iyi bir soğutucu alman gerekiyor stok fan ile olacak iş değil.
2600 hızaşırtmaya açık, yanlış bilgi vermeyin. B ve üstü anakart serisi ile hızaşırtma yapılabilir. Stok fan yine de iş görür.

2600 çarpan kilidi kapalı OC yapmak istiyorsan X ibareli işlemci 2600X gibi ve X470 veya X370 anakart birde iyi bir soğutucu alman gerekiyor stok fan ile olacak iş değil.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın insanları yanlış yönlendirmeyin.

OC yapacaksanız stock fanı kullanmayın derim çok yeterli değil.

Ben 3 aydır 2600 stok halde kullandım.
Şuan boşta 50 derece, oyunlarda 65 derece geliyordu.
O.C denedim 4.2 ghz 1.435V ile stabil yapmıştım.
Soğutucu aldım gelince O.C şeklinde kullanmaya devam ediceğim.

Ben 3 aydır 2600 stok halde kullandım.
Şuan boşta 50 derece, oyunlarda 65 derece geliyordu.
O.C denedim 4.2 ghz 1.435V ile stabil yapmıştım.
Soğutucu aldım gelince O.C şeklinde kullanmaya devam ediceğim.
Hocam voltage ayarı iyimi? Bende bu ayarlarla denemek isterim. Stok halde kaç dereceye çıkar.

Voltajı elle ayarla anakartım MSI B450 Gaming Plus,1.55v ayarlarımıştı otomatikde.
1.435V stabil ancak stok soğutucu ile çok ısınıyordu.
İşkence testi yaptım 1 dakika olmadan 90 derece oldu.
Oyunda ise 84 dereceye kadar çıktı.
Aldığım soğutucu: Arctic Tower CPU Cooler with Bionix ACFRE00043A İşlemci Fanı - Nanokatalog
Ürünü 14.04.2019 oldu ancak gelmediği için pek birşey yapamıyorum.

BIOS üzerinden.
Saol.
Arkadaşlar galiba anladım. Youtube’dan birkaç video izledim ve nasıl yapıcağımı biliyorum.
Adım adım neler yapacağımı söylesem neler yanlış söyleyebilir misiniz?
1)Cınebench, Cpu-z testleri yap
2)Bıos’tan OC kısmına gel
3)CPU Ratio 40.00 yap
4)Sistemin kendi ayarladığı volt fazla gelirse yavaş yavaş düşür ve sistemin stabil çalıştığına bak
5)Yine Cinebench, Cpu-z gibi programlar
6)Sistem stabil ise Prime95 ile zorluyoruz işlemciyi, değerler 80-85c altında olmalı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı