Ryzen 2600 sistem kapanma sorunu

Daha fazla  
Merhaba herkese. Son zamanlarda bilgisayarım aniden kapanmaya başladı. Bu durum, işlemci veya ekran kartı yük altında değilken Discord veya Spotify'da takılırken oluyor. Mavi ekran vermiyor. Müzik çalarken birden ses "cızzzzzztttt" oluyor ve ekran gidiyor. Kasanın ışıkları sönmüyor ve fanlar durmuyor. Güç düğmesine basılı tutarak gücü kesiyorum ve geri açıyorum. Hiçbir şey olmamış gibi tekrar açılıyor. Sorunun neden kaynaklandığı konusunda hiçbir fikrim yok. 5 dakikalık stres testi sonrasında CPU 85 dereceyi gördü en fazla. Böyle bir şey başına gelmiş olan veya sorunun ne olduğu konusunda yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim. Sistemim şu şekilde:

CPU: Ryzen 5 2600.
GPU: Sapphire Pulse RX580.
RAM: XPG Gammix D10 2x8GB Dual Channel.
Anakart: Gigabyte B450M S2H.
SSD: Adata SU630 240GB.
HDD: Seagate Barracuda 1TB.
Kasa: Dark N10.
PSU: High Power 600W 80+ Bronze.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hocam. Aynı sorunu XFX RX 590 ekran kartımda yaşamıştım. Kartın mhz ve güç limitini düşürerek çözmüştüm sorunu. Şuan 20.4.2 sürümünü kullanıyorum.
Evet sorun ekran kartında olabilir çünkü ekran gidiyor ama cpu ve kasa fanları çalışmaya devam ediyor. Direkt MSI Afterburner'dan mhz düşürmem yeterli olur mu yoksa voltajla da oynamam gerekiyor mu?

Evet sorun ekran kartında olabilir çünkü ekran gidiyor ama cpu ve kasa fanları çalışmaya devam ediyor. Direkt MSI Afterburner'dan mhz düşürmem yeterli olur mu yoksa voltajla da oynamam gerekiyor mu?
Ben radeon programından stock mhz değerini 150 değer düşürdüm, güç limitini de -15 yapmıştım. ayrıca 20.2.2 sürümünü kullanıyordum sıkıntı yoktu. Şuan ise 20.4.2 sürümü yüklü undervolt yaptım mhz değerini düşürdüm 10-15 derece sıcaklık değerleri düştü stabil fps düşüşü yok. Eğer kartta çok ısınıyorsa kesinlikle undervolt yapmalısın.

Ben radeon programından stock mhz değerini 150 değer düşürdüm, güç limitini de -15 yapmıştım. ayrıca 20.2.2 sürümünü kullanıyordum sıkıntı yoktu. Şuan ise 20.4.2 sürümü yüklü undervolt yaptım mhz değerini düşürdüm 10-15 derece sıcaklık değerleri düştü stabil fps düşüşü yok. Eğer kartta çok ısınıyorsa kesinlikle undervolt yapmalısın.
Çok teşekkürler. Deneyeyim bakalım sorun çözülürse yazarım buraya.

85 derece ısı çok düşük sıcaklık değil tabi fakat 5 dk stress yapıp 85 derecede kapanmıyorsa eğer ve ekran gidip ışıklar açık kalıyorsa kasada psu ile ilgili bi durum var gibi.
Yani psu derken psu bozuk değil. Güç ayarlarınızda bu cpu olabilir o.c yada sabit voltaj varsa yada ekran kartı olabilir. Senin güç sınırlaman ile birlikte anlık herhangi birinden fazla watt isteğini psu karşılayamaz ve bu durum olur.
Güçte herhangi bir kısıtlamadan dolayı yapıyor olabilir .Ayarlarla ilgili muhtemelen yani herhangi bozuk bi donanım olduğunu düşünmüyorum.

Sanırım AMD Radeon yazılımından kaynaklanan bir durummuş. Diğer insanların da başına geliyormuş. İki gün önce bir güncelleme geldi şu an bir sıkıntı yok. Başına gelen varsa yazılımını güncellesin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı