Ryzen 2600 sistem vs Ryzen 3600 sistem

cuneytk

Hectopat
Parçalar için marka vermeden kabaca bu iki sistemi düşünüyorum. Ya bütçemi hiç sıkıntıya sokmadan 1.sistemi alacağım ya da üstüne koyarak taksitle vs. 2.sistemi almaya çalışacağım. Ancak ne kazanırım veya ne kaybederim bilemedim. Aşağıdaki iki sistem arasındaki farkı nasıl yorumlarsınız arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.

1.sistem
Anakart: B450 S2H.
İşlemci: Ryzen 5 2600.
RAM: 2x8GB 3000MHz.
Ekran kartı: GTX 1650 Super.
PSU: 500W.

2.sistem
Anakart: B450 S2H.
İşlemci: Ryzen 5 3600 (ekstra işlemci soğutucu)
RAM: 2x8GB 3200MHz.
Ekran kartı: GTX 1660 Super.
PSU: 600W.

Ek soru: PSU sadece ekran kartının ihtiyacına göre mi seçiliyor?

1650 Super ile 1660 Super arasında çok fark var hocam. Oyun ağırlıklı düşünüyorsanız farka değecektir. R5 3600'de çok güçlü bir işlemci. Fiyatına değecektir.

1650 Super ile 1660 Super arasında çok fark var hocam. Oyun ağırlıklı düşünüyorsanız farka değecektir. R5 3600'de çok güçlü bir işlemci. Fiyatına değecektir.
daha çok LOL, CS gibi online oyunlar oynuyorum arada normal oyunlarda oynarım ama güncel oyunları ultra ayarlarda oynamak gibi bir takıntımda yok isteğimde yok. Bu yüzden oyun ağırlıklı düşünüyorum demek yanlış olur.

İkisinin arasında gözü kapalı 2. sistem denebilir. Her açıdan ne amaçla kullanırsanız kullanın, daha fazla işinizi ve daha uzun vadede görecektir. Yoksa size ilk sistem de yeter. Bütçenizi zorlamazsa 2. seçenek.

CS:GO işlemciye ağırlık veren bir oyun, frekanslarda çok önemli. İşlemci ve RAM'in frekansı ne kadar yüksek o kadar iyi diyebilirim. Ekran kartı biri 128 bit (1650S) biri 192 bit (1660S). Yani farklar azımsanacak düzeyde değil bence, bilgisayar bir kere alınıyor bütçeniz varsa ikinci sizi uzun süre üzmez.

Başta bende üstüne koymayacaktım. Bütçemi zorladım 2. sistemi aldım memnunum.
3600 işlemci için extra soğutucu aldın mı? ne derecede memnunsun işlemciden ?
imzandaki monitörle freesync özelliğini kullanabiliyor musun gtx ekran kartı kullanmana rağmen ?
merak ettiğim bir konu var.
nvme m.2 mi daha iyi yoksa m.2 mi?

Soğutucu almaya ihtiyaç duymadım ama ihtiyaç duyanlar var. Ben BIOS'tan CPB'yi kapattım. İşlemci güzel bir işlemci üzmez kesinlikle. Freesync'i DisplayPort kablom olmadığı için kullanmadım fakat kullanılabiliyor diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…