Ryzen 2600 sistem vs Ryzen 3600 sistem

daha çok LOL, CS gibi online oyunlar oynuyorum arada normal oyunlarda oynarım ama güncel oyunları ultra ayarlarda oynamak gibi bir takıntımda yok isteğimde yok. Bu yüzden oyun ağırlıklı düşünüyorum demek yanlış olur.
Bence 1. sistemi alın, şu zamanda gereksiz yere cebinizi yormayın. İkisi de gayet iyi. Fakat 1. sistem cebiniz ve oynayacağınız oyunlar açısından da üzmeyecek bir sistem.

Soğutucu almaya ihtiyaç duymadım ama ihtiyaç duyanlar var. Ben BIOS'tan CPB'yi kapattım. İşlemci güzel bir işlemci üzmez kesinlikle. Freesync'i DisplayPort kablom olmadığı için kullanmadım fakat kullanılabiliyor diye biliyorum.
Freesync özelliği AMD ekran kartlarında kullanılıyor diye biliyorum. (yanlışsa düzeltiniz)

Bence 1. sistemi alın, şu zamanda gereksiz yere cebinizi yormayın. İkisi de gayet iyi. Fakat 1. sistem cebiniz ve oynayacağınız oyunlar açısından da üzmeyecek bir sistem.
İhtiyaca göre alışveriş yapan biri böyle yapmalı diye düşünüyorum.
İleriyi düşünerek mantıkla hareket eden biri ise 2.sistemi seçer ama ben hangisiyim onu bilmiyorum :D

Freesync özelliği AMD ekran kartlarında kullanılıyor diye biliyorum. (yanlışsa düzeltiniz)
Evet ama Nvidia kartlarda da çalışabiliyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İhtiyaca göre alışveriş yapan biri böyle yapmalı diye düşünüyorum.
İleriyi düşünerek mantıkla hareket eden biri ise 2.sistemi seçer ama ben hangisiyim onu bilmiyorum :D
Aynı şekilde kullanacaksanız bilgisayarı yine 1. sistem mantıklı çünkü 1650S ileride de yetecektir size. AAA oyunları ultrada oynacağım dememişsiniz. Güncel oyun oynamak istiyorum derseniz tabi ki 2. sistem mantıklı fakat 1. sistem uzun yıllar size yetecektir.

anakart(b450 s2h) upgrade için uygun mu ?
Aynı şekilde kullanacaksanız bilgisayarı yine 1. sistem mantıklı çünkü 1650S ileride de yetecektir size. AAA oyunları ultrada oynacağım dememişsiniz. Güncel oyun oynamak istiyorum derseniz tabi ki 2. sistem mantıklı fakat 1. sistem uzun yıllar size yetecektir.
Ekran kartı bana fazlasıyla yetecektir diye düşünüyorum. Daha düşük ekran kartı almayı düşündüm rx 570 gibi ama gtx 1650 super'e göre hem modeli eskimiş hemde aralarındaki fiyat farkı çok değil.

Son düzenleme:
anakart(b450 s2h) upgrade için uygun mu ?

Ekran kartı bana fazlasıyla yetecektir diye düşünüyorum. Daha düşük ekran kartı almayı düşündüm rx 570 gibi ama gtx 1650 super'e göre hem modeli eskimiş hemde aralarındaki fiyat farkı çok değil.
İşlemci için uygun, 3000 serisi takabilirsiniz. Ekran kartı kısmında bilgim yok. AMD ekran kartlarında yazılımsal problemler oldukça sık yaşanmakta, forumda bunu oldukça net görebilirsiniz ve zaten dediğiniz gibi 1650S daha güncel. Güncel almakta fayda var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı