Ryzen 2600 ve 1050 Ti sistem görüntü vemriyor

Makaleler
1
Arkadaşlar geçen salı öğretmenimin aldığı sistem bugün geldi. Sistemi topladım. Tüm kablolar yerli yerinde, her parça takılı. Sistemi monitöre bağlayıp güç tuşuna bastım. Hiçbir tepki vermedi monitör. Kablo ve monitörden şüphelenip öğretmenimin dizüstü bilgisayarını taktım monitöre. Görüntü gelmişti.

Denediğim çözümler;
  • Ekran kartını söküp ON BOARD’dan görüntü almayı denedim(olmadı).
  • RAM slotlarını değiştirdim(olmadı).
Dikkatimi çeken bir diğer nokta USB portlarının hiçbirine güç gitmiyor. Yani klavye ve farenin ışıkları yanmıyor.

Sistem:
  • Ryzen 5 2600
  • Asus B450M Prime
  • Team 8GB(4x2) 2400Mhz RAM
  • Zotac 1050ti mini
  • Akasa 600W 80+ Viper
  • WD BLUE 1TB 7200rpm 64MB
  • Dark N10 kasa

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem çalışıyor ama sadece ekrana mı görüntü gelmiyor? Doğru mu anladım? Elinizdeki ekran kartını başka sistemde de deneyebilirsiniz. RAM'lerden de şüphelendim bak şimdi. Ekran kartı ve anakart sorunlu değilse geriye bir tek RAM kalıyor. Fanlar dönüyorsa, yani sistem açılıyorsa PSU'da sorun yoktur.

Doğru anladınız. Fanların hepsi çalışıyor. Ekran kartı falan dahil. Fakat hiçbir türlü görüntü yok. Simsiyah ekran. BIOS uyarısı falanda yok(Bip sesi).

Çok garip. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Aldığınız yere gönderin sistemi. Orada her şeyiyle deneyip sorunu çözerler. Sorunlu parçayı da servisine gönderirler. Benzer olay geçen yıl başıma gelmişti. Anakart patates olmuştu benim.

Doğru anladınız. Fanların hepsi çalışıyor. Ekran kartı falan dahil. Fakat hiçbir türlü görüntü yok. Simsiyah ekran. BIOS uyarısı falanda yok(Bip sesi).
Bazen kucuk sorunlar gozden kacar farkli kabloyla dene. Anakart pilini cikartirsan sifirlar ve duzelebilir eger duzelmezse garantiye yollayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…